Google+
Home » Social » Descopera AICI 3 avantaje ale iluminatului cu LED-uri

Descopera AICI 3 avantaje ale iluminatului cu LED-uri

Daca esti in cautarea unor surse de iluminat ecologice sau pur si simplu in cautarea unora ieftine si la fel de eficiente precum clasicele becuri, atunci ar trebui sa iei in calcul iluminatul cu LED-uri. Acesta are numeroase avantaje pe care nu le poti ignora. Evident, principalul avantaj ar fi acela ca au un consum redus.

Alte doua avantaje importante ar fi durata mai mare de viata si functionarea la temperaturi scazute. Despre aceste trei avantaje vom vorbi in randurile de mai jos.

Micsoreaza-ti costul cu energia electrica folosind tuburi LED

Nu putem contesta faptul ca becul cu incandescenta este cea mai ieftina sursa de iluminat atunci cand ne uitam pe rafturile magazinelor. Pretul unui tub LED este chiar si de zece ori mai scump insa e gresit sa te gandesti doar la economia de cativa lei facuta in magazin si sa o igonori pe cea cu factura de electricitate care este mult mai mare. Pana la urma si economia din magazin este una falsa dar vom vorbi despre acest lucru mai tarziu.

Poti gasi numeroase magazine de LED-uri, precum www.ledel.ro, care comercializeaza tuburi T8 cu preturi de aproximativ 10 lei. Pentru a vedea economiile pe care le poti face cu astfel de surse de iluminat trebuie spus ca un tub cu o putere de 9 W poate inlocui cu succes un bec de 60 W. Practic, in 1000 de ore cat sta aprins non stop va consuma cat o intreaga gospodarie medie in doua zile. 1000 de ore inseamna peste 41 de zile, dar cu siguranta nu il vei tine aprins tot timpul.

Mergi mai rar la magazin daca folosesti LED-uri, care au o durata de viata mai mare

Spuneam anterior ca in ciuda faptului ca becurile cu incandescenta sunt mai ieftine in magazin decat tuburile LED, vorbim de o falsa economie. Vorbim de o pseudo economie pentru ca acele tuburi cu led achizitionate online, desi mai scumpe, nu se ard la fel de repede. Cat dureaza viata unui tub, poti fi nevoit sa cumperi mai multe becuri cu incadescenta, care impreuna sa coste mai mult decat pretul platit pe un tub.

Si din acest motiv iluminatul LED este mai ieftin decat cel clasic insa adevarata economie nu se face aici ci se vede in factura de electricitate. Am explicat in randurile de mai sus de ce. Chiar si ignorand diferenta de consum de pana la sapte ori promisa de producatorii de astfel de tuburi, putem avea certitudinea ca acest tip de iluminat este de cel putin trei sau patru ori mai ieftin decat cel clasic.

Ilumineaza-ti cu LED-uri camerele cu temperaturi scazute

Probabil ai observat ca lazile frigorifice sau frigiderele sunt iluminate cu LED-uri si nu cu becuri cu incandescenta. Acest lucru nu se intampla pentru ca ele ar consuma mai putin. Adevaratul motiv este acela ca acestea rezista mult mai bine la conditii care nu sunt optime locuitului, cum ar fi temperaturi scazute sau umiditate crescuta.

Poti alege oricand tuburi LED T5 sau T8 daca vrei sa iti iluminezi un beci, o camera cu temperaturi scazute sau cu umiditate crescuta ori daca vrei sa iti iluminezi curtea. Pe langa economia facuta te vei asigura ca acestea nu se vor arde foarte repede.

Recapituland, alegand iluminatul LED in defavoarea celui cu incandescenta vei face importante economii cu factura de electricitate. Vei consuma cel putin de trei sau patru ori mai putina energie electrica. Unii producatori sustin ca becurilor lor consuma chiar si de sapte ori mai putin. Durata de viata a LED-urilor este mai mare. De asemenea, acestea pot fi folosite si in conditii de umiditate si temperaturi scazute. Avantajele folosirii iluminatului LED nu se opresc aici insa cel mai bine ar fi sa le descoperi singur. Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa cauti un magazin specializat.

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: