Google+
Home » Invatamant » Elevii și studenții vasluieni care se angajează în turism, scutiți de impozit și CAS

Elevii și studenții vasluieni care se angajează în turism, scutiți de impozit și CAS

Ca în fiecare vară, sute de elevi și studenți din județul Vaslui se pregătesc să ia cu asalt stațiunile turistice ale litoralului pentru un job de sezon care să le aducă ceva bănuți în buzunare. Cei care au maximum 26 de ani, ar putea scăpa de impozitul pe venit și contribuția la pensii (CAS), conform unui proiect de lege înregistrat recent la Senat pentru dezbatere. În prezent, elevii și studenții nu sunt trecuți pe listele scutiților.

Concret, documentul prevede că scutirea se va aplica pentru „elevii și studenții, cu vârsta până la 26 de ani, aflați într-o formă de școlarizare și care desfășoară activități cu contract individual de muncă în profesiunile specifice activității de turism”.

Inițiatorii propunerii legislative urmăresc rezolvarea deficitului de forță de muncă din domeniul turismului și reducerea abandonului școlar. Practic, angajatorii din turism ar avea o povară fiscală mai mică, iar elevii și studenții ar fi încurajați să rămână la școală/facultate pentru a beneficia de scutirile de taxe (care se pot traduce prin salarii atractive). (Paul ALEXA)

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: