Google+
Home » Administratie » Primăria Vaslui a devenit, oficial, proprietar cu documente pe cele 17 hectare de teren ale fostei Unități Militare

Primăria Vaslui a devenit, oficial, proprietar cu documente pe cele 17 hectare de teren ale fostei Unități Militare

Primăria Vaslui a devenit, oficial, proprietar cu documente pe cele peste 17 hectare de teren ale fostei Unități Militare din municipiul reședință. În consecință, autoritățile locale vor trebui să stabilească ce folosință vor da terenului și clădirilor, în această direcție urmând a fi lansată o dezbatere publică în care locuitorii orașului își vor putea spune opiniile.

Unitatea Militară din Vaslui a devenit cu adevărat istorie și nu va mai rămâne decât în amintirile locuitorilor orașului și a celor care au făcut aici stagiul militar. Reprezentanții primăriei au semnat documentul prin care municipalitatea devine proprietar cu acte în regulă pe respectivul domeniu situat în cartierul 13 Decembrie, în estul Parcului Copou. Comisia de preluare a obiectivului și oficialii Ministerului Apărării Naționale au bătut la pas cele peste 17 hectare de teren a fostei unități militare, precum și clădirile care sunt pe respectiva suprafață, unele vechi de peste un secol.

În urmă cu două zile, am semnat protocolul de predare-primire prin care am preluat în proprietate întregul obiectiv. Deocamdată, nu putem spune cu exactitate ce va fi acolo, însă trebuie să respectăm două teme principale prevăzute în hotărârile de guvern prin care ni s-a predat fosta unitate militară. Este vorba de funcționarea în clădirile existente sau în unele noi a unor obiective cu activitate în domeniul social, cum ar fi o cantină sau un cămin de bătrâni, și păstrarea unei suprafețe de teren ca spațiu verde”, ne-a declarat viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacșu.

Pentru a putea stabili ce anume ar putea funcționa în incinta fostei unități militare, Primăria Vaslui va face o dezbatere publică, în care locuitorii urbei vor putea să-și exprime punctele de vedere. Campania va fi lansată în această vară, după ce în prealabil va fi supusă spre analiză în cadrul Consiliului Local Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: