Google+
Home » Social » Au fost livrate primele cantități de lână la centrele de colectare

Au fost livrate primele cantități de lână la centrele de colectare

Cu toate că primesc puțin pentru lână (doar un leu pentru un kilogram), câțiva crescători de oi din județul Vaslui au ales să o ducă la centrele de colectare a lânii în loc să o arunce la gunoi ori să o lase să putrezească la stână.

Cei care au ales să valorifice lâna nu reprezintă nici măcar 10% dintre oierii înregistrați în Programul de susținere a crescătorilor de ovine.

Până la data de 14 iunie, din 345 crescători de ovine și caprine înregistrați în Registrul unic pentru accesarea Programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii numai 32 au depus, la Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui, documente justificative referitoare la valorificarea lânii către un centru de colectare sau un intermediar agreat. Valoarea acestui sprijin financiar reprezentând ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de un leu pentru fiecare kilogram de lână comercializată, iar valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă nu poate depăși suma de 15.000 euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual ( 2018) și în cele două exerciții financiare precedente ( 2016, 2017)”, ne-a declarat Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Cantitatea totală de lână livrată, până acum, către centrele de colectare din județul Vaslui sau către cele limitrofe este de 32.915 kg lână, rasa Merinos de Palas.

Toți solicitanții înregistrați în Registrul unic pentru accesarea Programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii au obligația să depună până la data de 1 septembrie 2018, la Direcția pentru Agricultura Județeană Vaslui, documentele justificative care să ateste comercializarea producției de lână obținută. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: