Google+
Home » Social » Autoritățile și mediul de afaceri vor să deschidă facultate la Vaslui

Autoritățile și mediul de afaceri vor să deschidă facultate la Vaslui

Criza forței de muncă cu studii superioare de pe piața vasluiană ar putea avea o rezolvare în următorii ani. Și asta după ce autoritățile locale și județene și-au propus să înființeze o structură universitară la nivelul municipiului Vaslui, prin care să ofere posibilitatea tinerilor să-și continue studiile postliceale în comunitatea în care trăiesc, fără a mai fi obligați să meargă la zeci și chiar sute de kilometri distanță pentru a absolvi o facultate. În consecință, un grup de inițiativă a luat hotărârea unei prime întâlniri de lucru cu oficialitățile județene, primari de municipii, oameni și afaceri și reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui.

Din dezbaterile care vor avea loc, se va încerca extragerea necesităților forței de muncă în județul nostru și posibilitatea creării unei universități în Vaslui. Trebuie avut în vedere potențialul economic al județului nostru, unul preponderent agricol. Ne trebuie ingineri, nu juriști sau economiști, pentru că este un mare deficit în această direcție, de 20.000-30.000 la nivel național. Însă, cel mai important, trebuie avut în vedere, pe lângă pregătirea profesională, motivarea lor cu salarii bune pentru a-i menține în județ”, ne-a declarat președintele CCIA Vaslui, Ionel Constantin.

Decidenții politici, oamenii de afaceri și grupul de inițiativă vor trebui să găsească cele mai bune soluții pentru județ ca apoi, cu un număr semnificativ de semnături, să întocmească un memorandum care va fi înaintat către Guvernul României. Autoritățile județene se pare că deja au identificat o clădire în municipiul reședință unde ar putea funcționa viitoarea structură universitară. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: