Google+
Home » Invatamant » Bilanț trist în urma Evaluării Naționale, în județul nostru: o treime dintre candidați nu a obținut nici măcar nota 5

Bilanț trist în urma Evaluării Naționale, în județul nostru: o treime dintre candidați nu a obținut nici măcar nota 5

Elevii din județul nostru nu au excelat în acest an la examenul de Evaluare Națională. Dovadă sunt rezultatele publicate de către Ministerul Educației potrivit cărora 33,78% din absolvenții de clasa a VIII-a nu au obținut media cinci la cele două discipline de concurs.

Astfel, 1.095 de elevi, din cei 3.241 prezenți la concursul organizat în urmă cu o săptămână, au medii mai mici de cinci. De asemenea, alți peste 1.100 de absolvenți de gimnaziu au avut medii cuprinse între 5.00 și 7.00. Însă, au existat și șapte elevi cu medii maxime, din care unul din Stănilești.

Aceste rezultate ne arată că mai avem mult de lucru la clasa a VIII-a. Am constatat că se ridică mediul rural și sunt rezultate slabe în școli bune din mediul urban. Mi-ar fi plăcut să fie mai multe simulări, fără boicot din partea profesorilor. Noi sperăm să mai crească procentajul celor cu medii peste cinci după rezolvarea contestațiilor și să ne apropie de cel la nivel național”, ne-a declarat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Județul nostru este cu șase procente sub media națională, de 73%, a celor cu medii peste cinci la evaluarea națională. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: