Google+
Home » Administratie » Șuvoiul de dejecții care învăluie Bârladul într-o duhoare insuportabilă

Șuvoiul de dejecții care învăluie Bârladul într-o duhoare insuportabilă

de Mihaela NICULESCU

De doi ani încoace, bârlădenii care locuiesc în preajma canalului deschis de la intrarea în cartierul Munteni, aproape că nu-și doresc să mai vină vara, din cauza mirosului pestilențial emanat de acest canal.

Nu mai suportăm mirosul oribil de pe firul acesta de apă. Avem impresia că locuim într-un veceu de la țară. Miroase atât de urât apa asta stătută încât, seara mai ales, pe timpul verii nu se poate sta cu geamurile deschise, ne sufocăm”, ne-a declarat un locatar al unui bloc de pe malul canalului.

Nemulțumiți sunt nu doar cei de la bloc, dar și cei care au casele în imediata vecinătate a canalului. Și anul trecut și anul acesta câțiva locatari au semnalat, verbal ce-i drept, la Primăria Bârlad, disconfortul creat de izul respingător care persistă în casele lor. Chiar și consilierul local PNL Liviu Luca, ce locuiește în zonă, a adus la cunoștința primarului, timid ce-i drept, într-o ședință de consiliu, situația. Pentru că mirosul nu mai poate fi suportat nici de câinii care își fac veacul în zona canalului, rugămintea colegului său de partid va fi luată se pare în seamă, urmând ca în ședința de Consiliu din această lună să fie trecut pe ordinea de zi un proiect privind efectuarea de lucrări de decolmatare la canalul deschis. Lucrările vor fi executate de Aquavas SA, cu bani din veniturile proprii vărsate în bugetul local.

În doi ani de mandat ai primarului Boroș nu s-a reușit decolmatarea nici măcar a unui metru de canal. Dacă proiectul va fi votat de consilieri, atunci peste câteva săptămâni vor putea începe lucrările de curățare a canalului, atât de poluat încât nici broaștele nu îl mai populează. Până una-alta, luni și marți, lucrători de la Serviciul Spații Verzi din cadrul Primăriei au cosit iarba, curățând malurile de bălăriile crescute din abundență.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: