Google+
Home » Sport » Dinamo București a transferat un fotbalist care a fost vicecampion al României cu FC Vaslui

Dinamo București a transferat un fotbalist care a fost vicecampion al României cu FC Vaslui

Pe la Vaslui s-au perindat de-a lungul timpului mai mulți fotbaliști valoroși, atât români cât și străini. Unul dintre ei a reușit transferul carierei, fiind înregimentat de Dinamo București. Este vorba despre Sergiu Popovici, fundașul polivalent al celor de la Gaz Metan Mediaș.

Popovici a început fotbalul la LPS Banatul, iar după șapte ani a ajuns la CS Flacăra Făget. FC Vaslui l-a transferat în 2012 pentru că avea nevoie de un lot numeros, dat fiind faptul că se lupta la titlu. Popovici a făcut astfel parte, pe când avea 18 ani, din echipa Vasluiului care a terminat pe locul doi în sezonul 2011 – 2012, la doar un punct în spatele celor de la CFR Cluj. A evoluat pentru FC Vaslui până în 2014, timp în care a prins 16 meciuri. Fotbalistul a debutat pentru echipa din Moldova într-un amical cu Hajduk Split, fiind introdus din primul minut de joc pe postul de mijlocaș stânga. Nu a reușit să se impună din prima într-o echipă cu jucători experimentați, fiind împrumutat la Voința Sibiu, unde a disputat opt partide. De la revenirea la FC Vaslui a jucat pentru formația vasluiană de 16 ori.

După ce a plecat de la FC Vaslui a ajuns la Academia Clinceni, unde a stat doar un sezon, înainte de a ajunge la FC Botoșani, echipă în tricoul căreia a evoluat două sezoane. După ce și-a reziliat contractul cu această echipă a semnat cu Gaz Metan Mediaș. Sezonul trecut echipa sa a terminat pe 13 sezonul regulat însă a făcut o figură frumoasă în play-out, clasându-se pe locul patru în partea a doua a competiției, evitând astfel retrogradarea și barajul pentru menținerea în Liga I. Popovici a evoluat în sezonul 2017 – 2018 în 33 de partide, 29 în Liga I și patru în Cupa României.

Fostul fundaș al FC Vaslui are până acum 82 meciuri jucate în Liga I, șapte în Cupa României și 20 în Liga a 2-a. Popovici e fost internațional de tineret, el jucând de trei ori pentru Echipa Națională de fotbal U19. Transfermarkt, platformă online care apreciază valoarea fotbaliștilor din întreaga lume, îl cotează la 450.000 de euro. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: