Google+
Home » Sport » Handbalistele junioare IV de la LPS Vaslui au făcut o figură frumoasă la Turneul Final

Handbalistele junioare IV de la LPS Vaslui au făcut o figură frumoasă la Turneul Final

Handbalistele junioare IV de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, pregătite de profesorul Gabriel Chirilă, au reușit prestații bune la Reșița, în cadrul Turneului Final. Au obținut patru victorii și au fost învinse de patru ori, rezultate care au făcut ca vasluiencele să termine competiția pe locul 11. LPS Vaslui ar fi putut obține o poziție mult mai bună dacă ar fi avut ceva mai multă șansă, dat fiind faptul că a fost plasată în grupă cu echipa care avea să devină vicecampioană națională și echipa care a terminat pe cinci.

Turneul Final destinat handbalistelor junioare IV a fost disputat de 16 echipe, împărțite în patru grupe de câte patru echipe. Echipele care au terminat pe unul din primele două locuri au jucat apoi în grupele principale, iar cele care au terminat pe trei și patru s-au duelat în grupele secundare.

LPS Vaslui a fost plasată în grupa D, în care a înfruntat formațiile CSȘ Viitorul Cluj, Torok Râmnicu Vâlcea și CSM Ploiești. Vasluiencele au trecut cu brio primul test, scor 20 – 10 împotriva clujencelor. LPS Vaslui nu a reușit o replică pe măsură împotriva celor de la CSM Ploiești și a pierdut cu 18 – 30. Vasluiencele nu au reușit să obțină un rezultat pozitiv nici cu HCM Torok Vâlcea, scor 20 – 29. LPS Vaslui a terminat pe locul trei în grupă, cu două puncte. Vasluiencele au dat piept în grupa secundară 2 cu CSO Tricolorul Breaza, CSS Viitorul Cluj și CSS Galați. Au reușit încă o dată să învingă formația clujeană, tot cu 20 – 19 după care au învins și gălățencele, cu 26 – 14. LPS Vaslui a fost foarte aproape să câștige grupa, însă a pierdut ultima partidă cu 17 – 20, după ce vasluiencele nu au mai fost la fel de inspirate în repriza a doua. La pauză victoria era încă la îndemână, LPS Vaslui fiind condusă cu doar două goluri.

În cadrul disputelor pentru locurile 9 – 12 LPS Vaslui a cedat iar la mare luptă, scor 22 – 23 cu CSO Pantelimon. Vasluiencele au încercat din răsputeri să relanseze meciul, după ce la pauză erau conduse cu trei goluri și poate că ar fi reușit dacă meciul ar fi durat ceva mai mult.

În cel de-al doilea meci de clasament vasluiencele nu s-au mai pierdut cu firea. Și-au luat revanșa în fața celor de la CSO Tricolorul Breaza, care le-au produs singura înfrângere din grupa secundară, scor 22 – 19. (George PROCA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: