Google+
Home » Administratie » Galeria Prefecților din județul Vaslui, repusă pe pereți, după ce ex-prefectul Puică o desființase

Galeria Prefecților din județul Vaslui, repusă pe pereți, după ce ex-prefectul Puică o desființase

Galeria Prefecților din județul nostru a fost repusă pe peretele de la intrarea pentru oaspeți de seamă în Palatul Administrativ. Inițiativa aparține actualului reprezentant al Guvernului în teritoriu, după ce unul dintre predecesorii săi a decis să o dea jos din motive încă neelucidate.

Vasluienii care au privilegiul să intre în Palatul Administrativ din centrul municipiului reședință pe ușa pe care odată avea acces doar primul secretar vor putea să vadă cine a condus județul nostru din cele mai vechi timpuri până în prezent. Dacă vechii conducători de dinainte de 1990 sunt înșiruiți pe o simplă placă, cei 15 prefecții capitaliști își au propriile tablouri cu perioada în care au ”domnit”. Cel care a ”înființat” Galeria Prefecților a fost prefectul Levente Szekely, în urmă cu opt ani. Expoziția a ținut până când la conducerea Prefecturii Vaslui a venit Andrei Puică. Acesta a luat hotărârea să dea jos acele tablouri cu chipurile predecesorilor săi. La aproximativ trei ani, actualul prefect a decis să refacă galeria, cu reactualizarea de rigoare.

Eram singurul județ din țară care nu aveam o astfel de galerie a prefecților. Este firesc ca locuitorii județului și cei care ne vizitează să știe cine a condus Vasluiul de-a lungul timpului”, ne-a declarat prefectul Eduard Popica.

Galeria Prefecților” este deschisă de către Teodor Tărnăuceanu, care a condus primul județul după revoluție, și se încheie cu actualul reprezentant al guvernului în teritoriu, Eduard Popica. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: