Google+
Home » Administratie » Începe modernizarea comunei Stănilești! Asfaltări, din toamnă și demersuri pentru aducțiunea cu apă potabilă

Începe modernizarea comunei Stănilești! Asfaltări, din toamnă și demersuri pentru aducțiunea cu apă potabilă

Estimând că lucrările de asfaltare a mai multor drumuri din comuna Stănilești vor începe cel mai probabil în toamnă, Liviu Zaharia, aflat la primul mandat de primar, este bucuros că reușește să modernizeze comuna.

Am reușit să obținem finanțare în condițiile în care eu nu am majoritate, dar consilierii de la celelalte partide mi-au dat încrederea lor și le mulțumesc pe acestă cale. E drept, reticienți au fost majoritatea, din cauză că foștii primari inițiau foarte multe proiecte la care se făceau doar studiile de fezabilitate apoi nu se mai finalizau. Pur și simplu cumpărau hârtii și atât. Eu nu am moștenit niciun proiect de această anvergură. Probleme am moștenit, dar proiecte deloc. În Consiliul Local am fost cât se poate de deschis. Am spus că este păcat, noi suntem o comună foarte mare, frumoasă cu oameni muncitori și gospodari și ar fi păcat să nu ne dezvoltăm și pe latura de infrastructură. Este o vorbă de duh românească, potrivit căreia <nu poți câștiga la loto dacă nu cumperi bilet>. Se pare că toți am ales biletul câștigător înscriindu-ne în Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2.”, ne-a declarat primarul comunei.

Proiectul, finanțat de Guvernul României, are valoarea de circa 5,5 milioane de lei, iar cota de cofinanțare a Primăriei Stanilești este de 2%. Cu acești bani se va turna asfalt pe 5,6 kilometri în satele Stănilești, Gura Văii și Pogănești.

Am primit, în octombrie anul trecut, confirmarea de la Ministerul Dezvoltării, iar în martie anul acesta s-a terminat procedura de licitație pe SEAP. S-a înscris o singură firmă, VIACONS Rutier, cu care am și semnat contractul de proiectare și execuție. Mai avem de obținut doar avizul de la CNADR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere-n.r.), după care începem lucrările. Sper să-l obținem până la sfârșitul lui iulie. Nu am putut prinde toate străzile din comună, dar nu ne lăsăm păgubași. Noi mai avem încă un proiect pentru continuarea acestor lucrări. Cred că lucrările vor începe , cel mai târziu, în toamna acestui an”, a mai spus primarul.

Liviu Zaharia speră să înscrie comuna în masterplanul județului, pentru ca locuitorii să aibă apă potabilă la robinete.

”De când am venit la primărie ne-am înscris și în Asociația apă-canal. La nivel de județ, s-a inițiat un proiect, un masterplan care privește alimentarea cu apă potabilă și canalizare. Am mari speranțe că acest proiect va fi implementat și pe raza comunei noastre deoarece canalizarea și apa potabilă sunt o mare problemă. Sunt șapte sate în comuna Stănilești, dar măcar satele principale Stănilești, Chersăcosu, Gură Văii Pogănești să fie incluse în acest mare proiect. Noi avem rețea de apă menajeră, dar în condițiile în care proiectul pe județ s-ar finaliza, noi neputând să facem o societate, din motive financiare toată instalația noastră ar fi preluată de o societate specializată în acest domeniu”, a mai precizat primarul. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: