Home / Social / Ziua iei, sărbătorită printr-o expoziție organizată la Muzeul Județean Vaslui

Ziua iei, sărbătorită printr-o expoziție organizată la Muzeul Județean Vaslui

Ziua iei va fi marcată la sfârșitul acestei săptămâni de către autorități la Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui printr-o expoziție organizată în parteneriat cu Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, județul Argeș. Iubitorii de artă tradițională vor avea intrarea liberă pentru a putea admira cele mai frumoase veșminte lucrate manual.

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui va organiza manifestarea cultural artistică ”Ziua iei, emblemă națională”, în cadrul căreia vor fi expuse atât ii tradiționale din Moldova și Muntenia cât și scoarțe, acele covoare împletite din lână. Vernisajul expoziției ”Ii și scoarțe tradiționale românești” va avea loc sâmbătă, de la ora 13.00, în Sala Arta a muzeului, cu participarea unor specialiști în etnofolclor din cele două zone care vor fi reprezentate în cadrul evenimentului.

Vor fi expuse peste 20 de piese extrem de frumoase, toate lucrate manual. Pe lângă tradiționalele veșminte, publicul poate admira și cămeșile specifice portului nostru popular, precum și scoarțe, acele covoare împletite manual din lână care se pun pe jos sau pe pereți în gospodăriile țărănești”, ne-a declarat managerul Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, Maria Ramona Mocanu.

Expoziția este organizată în acest an în colaborare cu Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, județul Argeș. De asemenea, va avea loc și un microrecital susținut de către Grupul folcloric ”Mugurel” din Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 200 de polițiști din județul Vaslui, mobilizați pe frontul anticoronavirus

La data de 26 martie 2020, situația epidemiologică din ...

Bătrânii vasluieni către Guvernul României: ”Suntem îngroziți de prețurile la alimente și medicamente!”

de Dănuț CIOBANU  Persoanele în vârstă din județul Vaslui ...

Somaj tehnic în timpul stării de urgență

În timpul stării de urgență salariații pot fi trimiși ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: