Home / Administratie / Constructorul care realiza lucrări de asfaltare în Bârlad și-a luat tălpășița

Constructorul care realiza lucrări de asfaltare în Bârlad și-a luat tălpășița

de Mihaela NICULESCU

Pentru că reprezentanții Primăriei, plătiți cu salarii grase din banii publici, nu s-au ocupat de monitorizarea zilnică a felului în care sunt executate lucrările de asfaltare, s-a ajuns la o situație neplăcută, sesizată de locuitorii străzilor Dr. Bagdasar, Bicaz, Ioan Vodă și Poșta Veche. Aceștia au sesizat Primăriei că de două săptămâni și jumătate constructorul care acționa în zonă a sistat nejustificat lucrările, după ce inițial a produs o serie de pagube la sistemele de canalizare și alimentare ale riveranilor.

Au rupt țevile de apă și au spart canalele cu utilajele cu care au lucrat pe străzi și, de-odată au plecat. Nu știm nimic de ei, au lăsat străzile așa cum le vedeți”, s-au plâns oamenii către primarul Dumitru Boroș.

Marți, 19 iunie, edilul șef a fost în vizită de lucru pe teren la mai multe obiective locale aflate în prezent în desfășurare. Acesta a verificat și stadiul lucrărilor de asfaltare a străzilor Dr. Bogdan Bagdasar, Bicaz, Ioan Vodă și Poșta Veche și s-a declarat nemulțumit de întârzierile înregistrate de constructor. Într-un comunicat de presă, Boroș precizează că reclamațiile oamenilor, verificate în teren, s-au confirmat și că a dispus imediat solicitarea unor explicații din partea constructorului, având în vedere că, în momentul în care i s-a predat amplasamentul lucrării, în baza contractului asumat și încheiat între părți, cu observațiile de rigoare, acesta este singurul responsabil de situația din teren pe toată durata derulării acestuia.

Am luat act de nemulțumirile oamenilor, care sunt întemeiate. Și eu, la rândul meu, sunt nemulțumit de ceea ce am găsit pe aceste străzi, la fel cum sunt nemulțumit de faptul că deja se înregistrează întârzieri destul de mari la termenul de finalizare a lucrărilor. S-au deteriorat canale, capace și cămine, situații care sunt, conform contractului, în sarcina constructorului să fie remediate. Îl vom notifica imediat și în funcție de ce ne va comunica vom vedea dacă nu luăm în calcul chiar rezilierea contractului, având în vedere că, în ce ne privește, chiar de la bun început noi am prevăzut anumite observații de care să se țină cont pe parcursul procesului de desfășurare a lucrărilor”, menționează primarul Bârladului în comunicatul de presă.


About Mihai Vasile

x

Check Also

Case abandonate și monumente istorice, ruine în centrul Bârladului

Supraimpozitarea imobilelor părăsite sau neglijate ...

Ultimul Târg de Crăciun pentru vechile căsuțe din lemn, la Bârlad

Căsuțele din lemn, achiziționate de ...

Primăria Bârlad, înțesată de „pile”, primarul strigă „Ajunge cu nepotismul!”

Demagogie crasă! După ce a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: