Home / Invatamant / Doar jumătate din cele 1.148 de locuri la școlile profesionale au fost ocupate

Doar jumătate din cele 1.148 de locuri la școlile profesionale au fost ocupate

Doar jumătate din cele 1.148 de locuri la profesională disponibile în liceele din județul nostru au fost ocupate după prima etapă de înscriere. Mulți dintre absolvenții de clasa a VIII-a s-au înscris în ultima zi, după ce au aflat rezultatele la Evaluarea Națională.

Școala profesională nu mai are foarte mulți adepți la nivelul județului. Cel puțin așa ar reieși din statisticile Inspectoratului Școlar Județean Vaslui după finalizarea primei etape de înscriere la liceu a celor care au optat pentru această formă de învățământ. În cele trei zile de înscriere, și-au depus dosarele 606 absolvenți de clasa a VIII-a, cei mai mulți în ultima zi care a concis cu afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională.

”Este o problemă a calendarului din punct de vedere al admiterii. Mulți au așteptat rezultatele la Evaluarea Națională și s-au înscris în acea după-amiază”, ne-a declarat inspectorul Maria Ciulei, din cadrul ISJ Vaslui.

Cei care nu au reușit să se înscrie în prima etapă vor putea să-și depună dosarele în iulie, în cea de-a doua etapă de înscriere. Durata cursurilor este de trei ani, perioadă în care elevii vor primi și o bursă de la stat în cuantum de 200 de lei/lună. Pe timpul școlarizării, vor fi făcute 24 de săptămâni de practică, câte opt în fiecare an de liceu. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, încurajați să urmeze o carieră în IT

Întâlnire inedită, la Liceul Teoretic ...

Centenarul Marii Uniri, ilustrat cu 500 de fotografii din școli cuprinse într-un album lansat de ISJ Vaslui

Peste 500 de fotografii cu ...

Zeci de mii de elevi din județ vor veni îmbrăcați la școală cu ia românească pentru a marca 1 Decembrie

Zeci de mii de elevi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: