Google+
Home » Invatamant » Formare profesională la standarde europene pentru elevii și profesorii Colegiului Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Bârlad

Formare profesională la standarde europene pentru elevii și profesorii Colegiului Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Bârlad

În cadrul Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad a continuat și în acest an școlar implementarea proiectului european Erasmus+ de mobilități în domeniul formării profesionale (VET): „DIAL-UP: Durabil, Inovativ, Aplicativ, Lucrativ = Utilitate și Profesionalism„.

În perioada februarie-mai 2018 au avut loc mobilități ale profesorilor și elevilor școlii la școli și întreprinderi din Madrid, Spania. Astfel, în perioadele 12.02.-16.02.2018 și 21.05.-25.05.2018 dna.profesor Iuliana Marian, respectiv dl.profesor Ioniță Grigoraș, care predau module de specialitate în domeniul Electronicii, au desfășurat activități job shadowing deplasându-se la Madrid, în Spania, unde prin intermediul organizației MAD for Europe, au vizitat: CENTRO DE FORMACIÓN PROFESIONAL PARA EL EMPLEO N ELECTRICIDAD, ELECTRÓNICA Y AERONÁUTICA CRN EN MÁQUINAS ELECTROMECÁNICAS DE LEGANÉS (un centru de formare profesională al comunității din Madrid), respectiv”I.E.S. VIRGEN DE LA PALOMA”(un liceu vocațional în care se desfășoară numeroase cursuri în domeniile IT, Electronică și Automatizări din Madrid, Spania), unde au observat dotarea laboratoarelor de specialitate și au asistat la lecții de specialitate susținute de profesori spanioli, urmate de sesiuni de discuții referitoare la temele abordate. De asemenea, au realizat vizite profesionale în companiile spaniole Grupo Gemidi, Doinstal, Sacesa și Fuse-Box din domeniul echipamentelor electrice și electronice observând cum sunt organizate acestea și cum își desfășoară activitatea.

Elevii Colegiului Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Bârlad din două domenii de pregătire profesională, Electronică și Mecanică, au fost beneficiarii unor granturi profesionale oferite prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene în cadrul acestui proiect și au efectuat stagii de practică timp de 3 săptămâni în companii de profil din Madrid, Spania.

Astfel, în perioada 12.02.- 02.03.2018, 7 elevi din domeniul Electronică, specializarea Tehnician în Automatizări însoțiți de dna. profesor Ciocoiu Geta, au realizat un stagiu de practică de 3 săptămâni în companiile spaniole: GRUPO GEMIDI, DOINSTAL și FUSE –BOX. Iar în perioada 07.05.-25.05.2018, 7 elevi din domeniul Mecanică, specializarea Tehnician prelucrări mașini cu comandă numerică însoțiți de dna. profesor Brașoveanu Diana, au realizat un stagiu de practică de 3 săptămâni în companiile spaniole de profil: SACESA, GRUPO GEMIDI și FUSE –BOX.

Elevii au realizat activități practice specifice domeniului de formare profesională, și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare în limbile spaniolă și engleză, au cunoscut și s-au integrat într-un un mediu socio-cultural nou și diferit față de cel cunoscut și au vizitat obiective turistice din țara lui Don Quijote, îmbunătățindu-și în același timp competențele profesionale dar și orizontul cultural.

Beneficiind de fondurile europene alocate învățământului profesional, profesorii și elevii școlii au avut experiențe de învățare într-un context performant, la nivel european, și au dobândit sau și-au îmbunătățit competențele profesionale pentru o mai bună aplicabilitate a acestora în mediul profesional.

Responsabil proiect,

Prof. Diaconu Carmen

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: