Google+
Home » Administratie » Reprezentanții Aquavas Bârlad asigură populația că apa din Bârlad este potabilă

Reprezentanții Aquavas Bârlad asigură populația că apa din Bârlad este potabilă

Conducerea Aquavas Bârlad a anunțat că apa furnizată cetățenilor din municipiul Bârlad este potabilă. La Bârlad era instaurată o stare de panică, după ce un cetățean a publicat pe contul său de socializare o fotografie cu sita de la robinet în care susținea că ar fi găsit viermi.

Reprezentanții Aquavas susțin că au fost prelevate probe atât de la reclamant, cât și de la vecini ai acestuia, rezultatele arătând că apa este în conformitate cu normele în vigoare și că, în apartamentul în care s-ar fi găsit larvele, nu era asigurată o igienă corespunzătoare.

“A fost prelevată probă de apă de la robinetul unde a fost semnalată neconformitatea de calitate a apei, iar în urma analizei fizico – chimice nu s-au înregistrat depășiri ale concentrațiilor maxime admise de legislația în vigoare. Analiza bacteriologică a evidențiat un număr de 78 bacterii coliforme într-o cantitate de 100 de mililitri de apă analizată. Acest rezultat indică faptul că pe rețeaua interioară a utilizatorului ori în imobilul acestuia condițiile de igienă sunt precare, în sensul că nu s-au întreprins măsuri de întreținere și igienizare corespunzătoare a instalațiilor interioare sau a locuinței”, a declarat Vasile Ungureanu, directorul Aquavas Bârlad.

Șeful Aquavas Bârlad a precizat că reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vaslui continuă prelevarea de probe de apă de la apartamentul respectiv până pe data de 22 iunie, în vederea înlăturării oricărei suspiciuni că apa furnizată nu este potabilă. (G.P)

Comments

comments

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: