Home / Justitie / Un bărbat care a violat o bătrână s-a spânzurat de frica pușcăriei

Un bărbat care a violat o bătrână s-a spânzurat de frica pușcăriei

de Daniel MICU

Îngrozit la gândul că s-ar putea întoarce în pușcărie, un bărbat de 41 de ani din comuna Zăpodeni și-a pus capăt zilelor. Împreună cu un consătean, în luna februarie, acesta a violat o femeie de 61 de ani. După 30 de zile petrecute în arest preventiv, omul se afla sub control judiciar și urma să se prezinte la un nou termen în proces. Cu o zi înainte, le-a spus vecinilor că se spânzură dacă va ajunge după gratii, însă nimeni nu l-a crezut în stare. Un localnic l-a găsit fără viață și a dat alarma.

În luna februarie, Ion Baron și amicul său, un tânăr de 34 de ani, au intrat în casă peste o femeie de 61 de ani. Băuți și agresivi, cei doi au luat-o cu forța pe bătrână și au dus-o la locuința unuia dintre ei, unde au batjocorit-o fără milă. Victima a depus plângere și tinerii au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Instanța a decis atunci că pot fi judecați în stare de libertate, iar cei doi s-au întors în satul Portari, cu respectarea termenilor controlului judiciar. Bărbatul de 41 de ani își câștiga existența muncind cu ziua în sat și nu părea capabil să își ia zilele. Atunci când consuma alcool, devenea însă de necontrolat, iar oamenii se fereau din calea lui. Cu o zi înainte să își pună capăt zilelor, Baron le-a mărturisit unor vecini că se teme să nu fie arestat din nou și că dacă se va întâmpla asta e în stare de orice. Oamenii au încercat să îl încurajeze, însă se pare că bărbatul era foarte afectat de cele întâmplate. Spre seară, un localnic a mers să îl cheme a doua zi la muncă și văzând că nu răspunde, a intrat în locuință. L-a găsit spânzurat și a sunat imediat la 112.

“A fost la mine în curte și am stat de vorbă. A spus că îi e frică de pușcărie și că nu vrea să se întoarcă acolo. Era în depresie, așa cred. L-am încurajat și eu cum am putut. I-am zis că nu îl arestează și chiar dacă se întâmplă asta se întoarce repede acasă. Era necăjit. Muncea cu ziua. Dar bea. Și atunci se lua de lume, înjura, nu te puteai înțelege cu el. S-a întâmplat și treaba cu femeia aia. Trăia cu teamă. A mai zis că se spânzură, dar am crezut că e o vorbă la băutură. Noi am crezut că e la muncă pe undeva, dar el era legat de gât în bordeiul lui. Un vecin a dat peste el și m-a chemat să îi tai sfoara”, a spus Petru Ciobănică, vecinul victimei. Cadavrul a fost transportat la Morga Vaslui pentru necropsie. Între timp, familia se pregătește pentru înmormântare.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Complex de solarii dintr-o suburbie a Vasluiului, salvat în ultima clipă de la a fi mistuit de flăcări

Un complex de solarii, ce se întinde pe o ...

Ambulanțier cercetat penal după ce a agresat un copil pe o stradă în Huși

Un angajat al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui este ...

TIR cu 24 de tone de melasă, răsturnat între Huși și Crasna din cauza vitezei. Pompierii au intervenit în zonă

O autocisternă plină cu melasă s-a răsturnat în afara ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: