Google+
Home » Administratie » Fermierii primesc gratis apa pentru irigat

Fermierii primesc gratis apa pentru irigat

În lupta cu seceta, fermierii vasluieni primesc gratuit apă pentru irigații.

Apa care ajunge la stațiile de punere sub presiune sau alte puncte de livrare din județul Vaslui este oferită gratuit fermierilor în acest an. În plus, tot ce ține de infrastructura Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) , de la exploatare la întreținere, și generează costuri, va fi suportat tot de la buget. Practic se reduc cheltuielile pentru irigații cu 60% pentru fermierii care folosesc motopompele pentru a trage apa din canalul de aducțiune.

“Prin acestă măsură se urmărește scutirea de la plata tarifelor pentru livrarea apei pentru irigații și suportarea cheltuielilor aferente asigurării unui nivel optim al apei pentru irigații la stațiile de presiune ”, ne-a declarat Cezar Anton, directorul ANIF Vaslui.

În acest moment singura zonă irigată din județul Vaslui este Albița –Fălciu, adică vreo 17.000 de hectare, ceea ce înseamnă mai puțin de 10% din suprafața agricolă.

Ce a mai rămas din infrastructura sistemului de irigații la Albița Fălciu (circa 48 de kilometri) se va modernizată în următorii trei ani. Valoarea investiției ajunge la 15 milioane de euro. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: