Home / Invatamant / Profesorii de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, interesați de educația antreprenorială

Profesorii de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, interesați de educația antreprenorială

de Mihaela NICULESCU

Interes pentru educația antreprenorială! Săptămâna trecută, 28 de profesori, șomeri și reprezentanți ai altor categorii profesionale au participat la un curs de educație antreprenorială, la inițiativa conducerii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad. Acest curs este organizat de firma “Metodo Studii Consultanță Studii Consultanță SRL, partener în cadrul proiectului “Antreprenoriat Sustenabil Pentru Transformarea Economică a Regiunii Nord Est, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. 

Timp de o săptămână, cinci ore pe zi în zilele lucrătoare și câte opt ore în weekend cursanții strânși în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” au acumulat temeinice cunoștințe în domeniul antreprenoriatului, predate de doi formatori acreditați de Ministerul Muncii, alături de care s-au aflat experții proiectului Astre-Ne. Printre cei 28 de cursanți s-au aflat și Gheorghe Pricop, directorul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, dar și Veronica Huiban, director adjunct. Alături de ei au mai participat la cursuri și alți șase profesori din oraș.

„Cursul pe care tocmai l-am încheiat este binevenit și intenționăm să mai participăm la încă un curs de acest gen în care să antrenăm și elevii dar și oamenii de afaceri. Ideile circulă, pot fi fructificate, iar comunitatea locală are de câștigat”, ne-a declarat Gheorghe Pricop, directorul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”.

Până în luna iulie cursanții vor putea să întocmească un plan de afaceri care va fi predat formatorilor și va fi analizat ca probă practică a examenului de absolvire, iar doritorii vor avea șansa de a participa la un concurs de idei de afaceri, putând fi finanțate cu maximum 148. 200 lei de proiect, prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Câțiva profesori deja s-au gândit să pună pe picioare o afacere, dar înainte de aceasta, vor trebui să întocmească un plan de afaceri. În cadrul proiectului se vor finanța cel puțin câte două afaceri  în fiecare din județele regiunii Nord Est (Vaslui, Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bacău), iar la nivelul proiectului Astre-Ne vor fi finanțați 36 de antreprenori.

Proiectul este implementat într-un parteneriat compus din Global Commercium Development SRL – lider și Metodo Studii Consultanță România SRL – partener.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cine sunt președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din Bârlad?

Alegeri pentru președințiile Consiliilor Școlare ...

Directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, singurul cadru didactic din județ selectat pentru o activitate organizată de Agenția Spațială Europeană

Experiență profesională remarcabilă! Mariana Balan, ...

Treizeci de elevi de liceu din județ vor vizita Parlamentul European, în cadrul Proiectului „Tineri în Parlamentul European”

Vizită la Parlamentul European! Zece ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: