Home / Invatamant / ”We Welcome Work! We are the smart generation!” – Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” Bârlad, la înălțime

”We Welcome Work! We are the smart generation!” – Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” Bârlad, la înălțime

Aceasta este deviza sub care s-a desfășurat vineri, 22 iunie, la Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” Bârlad, evenimentul de multiplicare a unui proiect Erasmus+, derulat în perioada 2016-2018.

La activitate au participat agenți economici, directori de școli generale și licee, dar și reprezentanți ai ISJ Vaslui, în persoana d-nei Mihnevici Landiana, inspector pentru programe educaționale europene.

În acest an Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” a primit titlul de Școală Europeană ca urmare a portofoliului de proiecte naționale și internaționale deținut, dar și ca urmare a faptului că școala este beneficiara Programului Erasmus+, un program al Uniunii Europene care contribuie la îndeplinirea obiectivelor strategiei Europa 2020 pentru creștere economică, creare de locuri de muncă, echitate socială, dar și cele ale cadrului strategic ET 2020 pentru educație și formare.

We Welcome Work sprijină cadrele didactice și consilierii școlari în motivarea elevilor și implicarea acestora în jocurile online de simularea diferitelor profiluri ocupaționale, pentru ocuparea unui loc de muncă. Proiectul s-a desfășurat pe durata a doi ani, în parteneriat cu șapte organizații din cinci țări europene: Germania, Spania, Italia, Cipru și România, Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” fiind coordonator în cadrul acestui parteneriat.

Principalul obiectiv al proiectului este facilitarea integrării elevilor/tinerilor în lumea muncii prin conectarea cunoștințelor teoretice cu nevoile și solicitările de pe piața muncii și vine în sprijinul atât al profesorilor și consilierilor școlari cât și al tinerilor prin instrumentele create și publicate pe site-ul: www.wewelcomework.eu. Aceste instrumente vizează o bază de date cu 50 de meserii care pot fi ocupate de către tineri cu studii medii sau fără o experiență profesională în domeniul ales, ori de către persoane dezavantajate (imigranți, tineri cu cerințe educaționale speciale), un ghid pentru profesori și un test de orientare în carieră, un simulator online ce conține mai multe secțiuni (interviul de angajare, prima săptămână la locul de muncă, lucrul în echipă, provocări ce pot să apară în meseria aleasă), un ghid pentru tutorele de practică și înregistrări video de la companii.

Astfel, companiile vor supraveghea activitățile elevilor în simulările de lucru și pot selecta cei mai potriviți elevi, școlii revenindu-i sarcina de a-i ajuta pe aceștia în alegerea carierei, cooperând cu aceste companii.

Proiectele europene aduc noi cunoștințe, un transfer de practici creative, favorizează accesul la noi materiale didactice, dau posibilitatea exersării și perfecționării limbilor străine în contexte reale, dar dezvoltă și dorința de implicare, de descoperire și colaborare, iar pentru elevi, în mod special, îi ajută să-și găsească propriul drum în viață.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Consiliul Local Vaslui va acorda 4.144 burse școlare

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

La Bârlad, o investiție de 6 milioane de lei se degradează înainte de a fi recepționată

Sala de sport a Școlii ...

Liceul “Dimitrie Cantemir” Fălciu, în sărbatoare de ziua patronului spiritual

Cei peste 610 de preșcolari ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: