Home / Justitie / Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul unei fete de 13 ani, abuzată de mamă

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul unei fete de 13 ani, abuzată de mamă

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei fete de 13 ani, din județul Vaslui, care ar fi fost legată cu lanțul de copac și arsă cu fierul de călcat.

Sesizarea din oficiu a fost făcută după ce presa a relatat despre abuzurile la care ar fi fost supusă minora și vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor și a prevederilor Legii nr. 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

“Abuzurile și relele tratamente la care sunt supuși copiii din zonele sărace ale țării nu sunt doar în statistici. Acest fapt este demonstrat de un nou caz revoltător din localitatea vasluiană Florești al unei copile de 13 ani care, conform celor mărturisite de ea și constatate de către autorități, avea o viață de calvar chiar lângă cea care i-a dat viață. Fata era bătută adesea de către mama sa care, uneori, pe fondul consumului de alcool, ar fi recurs și la măsuri extreme pentru a-i aplica corecții fiicei sale. Astfel, femeia o lega de copac sau o ardea cu fierul de călcat. Evident, mama copilei, care recunoaște că o mai ‘pișca’ pe fiica sa, neagă vehement cele spuse de către fată. Acum, atât Poliția cât și Direcția pentru Protecția Copilului fac anchete în paralel pentru a vedea câte din cele mărturisite de către fata de 13 ani sunt adevărate. Cazul copilei de 13 ani era de mai multă vreme în atenția autorităților locale din comuna Poienești, din cauza abuzurilor la care era supusă de către mama sa. Reprezentanții primăriei nu au intervenit însă până când fata nu a cerut să fie luată din locuința unde și așa, potrivit celor mărturisite de ea, nu își mai avea locul”, se arată într-un comunicat de presă emis de Avocatul Poporului.

Femeia, de 49 de ani, este cercetată penal. (G.P)

About Mihai Vasile

x

Check Also

A vrut să fure 400 lei de la un vasluian, pe care l-a amenințat cu cuțitul

Este pățania unui tânăr de ...

”Ziua Porților Deschise” la ISU Vaslui, la împlinirea a 171 ani de la bătălia din Dealul Spirei

Cele șase unități ale Inspectoratului ...

VIDEO A tăiat gâtul unui necunoscut pentru… nimic

De o moarte violentă a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: