Google+
Home » Justitie » Crimă înfiorătoare la Ghermănești: bătrân ucis, chiar de ziua lui, cu 12 lovituri de cuțit pentru o amărâtă de pensie de 500 de lei

Crimă înfiorătoare la Ghermănești: bătrân ucis, chiar de ziua lui, cu 12 lovituri de cuțit pentru o amărâtă de pensie de 500 de lei

 de Daniel MICU

Chiar în ziua în care împlinea 88 de ani, Ion Vizitiu, un bărbat din localitatea Ghermănești, a murit înjunghiat cu 12 lovituri de cuțit, după ce a refuzat să îi dea bani tâlharului care a intrat peste el în casă. În timp ce victima sa agoniza, agresorul, Costică Ciobotaru, un tânăr de 18 ani din vecini, a scotocit prin toată casă, dar nu a găsit ce căuta. Recent, băiatul intrase peste o altă bătrână din sat, tot pentru a o jefui, însă femeia l-a iertat atunci.

 Ion Vizitiu locuia singur. Se ocupa de treburile casei, după puteri, iar pământul îl lucra cu zilieri din sat. Printre aceștia s-a numărat și Costică Ciobotaru, un localnic de 18 ani. Rămas fără bani după o noapte de distracție, duminică dimineață, la ora 4, băiatul a intrat peste bătrân în casă.

 ”Fratele meu își cumpărase un pepene și pâine. Avea cuțitul pe masă. În timpul nopții, un huligan de aici din sat a intrat peste el în casă. I-a cerut bani. S-a gândit că Ion are pensie și, în plus, băiatul asta mai fusese la lucru cu ziua, la vie, la fratele meu. A mers la sigur. Cred că fratele meu nu a vrut să îi dea sau i-a spus că nu are și asta s-a enervat. A luat cuțitul de pe masă și i l-a băgat de peste zece ori în spate. A răscolit toată casa după bani. Într-o cameră nu a putut intra că era încuiată. Nu știu câți bani avea Ion în casă, sau dacă huliganul asta a luat ceva sau nu. Pe fratele meu l-a găsit mort, a doua zi, un vecin care îl mai vizitează. Era tăiat ca un porc de Crăciun. A venit Salvarea, Poliția. A murit cu zile, nu s-a putut apăra! Legea să facă dreptate!”, a spus Vasile Vizitiu, fratele victimei.

Chiar în ziua în care a fost omorât, victima împlinea 88 de ani 

”Păcat, mare păcat! Moșul împlinea anii în ziua aceea. Putea să stea și el liniștit cu vecini, să se bucure de bătrânețe, nu să moară în așa chinuri. Eu am văzut când a fost scos din casă. Era plin de sânge. Casa era vraiște. Poliția l-a găsit imediat pe băiatul asta. Nu părea în stare se omoare un om, deși nu era nici foarte liniștit. Recent, a intrat peste o bătrână, tot după bani, dar femeia l-a iertat. Acum, a făcut moarte de om. Nu este normal așa ceva ! Tineri din ziua de azi nu mai au nici respect, nici control. Le trebuie bani pentru țigări, pentru băutură, munca nu le place și dau peste bătrâni de ăștia neputincioși”, ne-a declarat Gheorghe Niță, vecin.

Filmul crimei

Oamenii legii l-au audiat întreaga noapte pe suspect și așa au aflat că acesta își cheltuise toți banii pe 11 beri, la discotecă. A povestit că a sperat că bătrânul îi va da pensia. Acesta era treaz atunci când criminalul a intrat peste el și i-a spus să iasă afară.

”Autorul are 18 ani și, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost la discotecă în sat, unde a băut 10-11 beri. A cheltuit toți banii și, în zori, în drum spre casă, s-a gândit să facă rost de bani. A intrat în curtea bărbatului de 88 de ani, despre care știa că e pensionar și bănuia că are bani strânși. La ora aceea, bătrânul era treaz, se uita la televizor. L-a întrebat pe tânăr ce caută și când a auzit că vrea bani, i-a spus că nu are și l-a dat afară. A coborât din pat, moment în care autorul a pus mâna pe un cuțit de bucătărie și i-a aplicat 12 lovituri în spate. A cotrobăit prin casa și deși într-un sertar era un portofel cu bani, nu l-a găsit, fiind în stare avansată de ebrietate. A plecat acasă și s-a culcat. A fost reținut pentru omor și tentativă de tâlhărie calificată”, ne-a declarat Alice Ruja, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Luni seara, autorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și riscă să își petreacă tinerețea după gratii.

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: