Home / Social / Din ce în ce mai multe mame minore în centrele maternale

Din ce în ce mai multe mame minore în centrele maternale

Un număr de 18 mame cu 21 de copii au fost internate, de la începutul acestui an, în centre maternale din județul Vaslui, în zece dintre cazuri fiind vorba despre mame minore.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, numărul femeilor care sunt victime ale abuzurilor și violențelor și aleg să meargă temporar în centre maternale, se menține constant în ultimii ani, constatându-se, însă, o creștere a numărului mamelor minore.

“În cele două centre maternale din municipiile Vaslui și Bârlad au beneficiat de servicii de asistență socială 18 mame, cu 21 de copii. Dintre mamele internate în centre, 12 sunt minore. Este vorba, în general, despre tinere fete, care, după ce nasc, nu mai sunt primite acasă de familii și singura lor soluție este să stea temporar într-un centru maternal. Dacă în cursul anului trecut au fost internate 12 mame minore, anul acesta, până în momentul de față, avem 10 beneficiare minore”, a declarat ieri Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

În cursul anului 2017, în centrele maternale din Vaslui și Bârlad au fost internate 30 de femei cu 40 de copii. Dintre acestea, 12 erau minore. (G.P)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

Expoziție dedicată luptei polonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Consiliul Județean ...

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: