Google+
Home » Sport » Doi atleți vasluieni medaliați cu bronz la Balcaniada juniorilor 1

Doi atleți vasluieni medaliați cu bronz la Balcaniada juniorilor 1

Ambii reprezentanți ai județului Vaslui care au disputat Campionatul Balcanic U20, competiție care a avut loc vineri și sâmbătă la Istambul (Turcia) au reușit să urce pe podium, obținând bronzul.

Aura Blioju, pregătită la Clubul Sportiv Școlar Bârlad de profesorul Lucian Bolgar, a terminat pe ultima treaptă a podiumului probei de 3.000 metri obstacole. Aceasta a terminat cursa în 11:57.70 minute. Bârlădeanca a fost depășită de două turcoaice.

“Mă bucur că ne-am îndeplinit obiectivul, acela de a cuceri o medalie. Aura a mers umăr la umăr cu primele două clasate, dar nu a reușit să țină pasul până la sfârșit. Ar fi putut obține un timp mai bun și un rezultat mai frumos, dar condițiile în care a decurs proba nu au fost foarte prietenoase. A avut ca adversari și o temperatură extrem de ridicată, împreună cu un vânt năprasnic. Din păcate alte sportive s-au adaptat mai bine la aceste condiții nefavorabile. Important este că a reușit în sfârșit să atingă această performanță, după ce în 2016 a fost foarte aproape să cucerească această medalie la proba de proba de 2.000 metri obstacole. Acest rezultat îi va da încredere și am încredere că e capabilă să repete această performanță”, ne-a declarat Lucian Bolgar, profesor de atletism la CSS Bârlad.

Andrei Mihăiță Micu, pregătit de profesorul Laurențiu Maxim la CS Viitorul Vaslui, a luat bronzul la proba de aruncare a ciocanului, după o aruncare de 66.59 metri. Acesta a fost întrecut de grecul Christos Frantzekakis și bulgarul Valentin Andreev. Sportivii care au luat aurul și argintul au beneficiat de pe urma faptului că au un an, respectiv trei de experiență în plus.
Cei dor vor disputa în weekend finala Campionatului Național de Atletism pentru juniori 1. Va fi ultimul disputat la această categorie de vârstă, de la anul trecând la tineret.
Cu 24 de medalii câștigate (opt de aur, cinci de argint și 11 de bronz), 10 la masculin (2-2-6) și 14 la feminin (6-3-5), România a ocupat al treilea loc pe națiuni, după Turcia și Grecia. (G.P.)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: