Home / Invatamant / Unei eleve de la Liceul ”Eminescu” din Bârlad i s-a făcut rău la prima probă a Bacalaureatului

Unei eleve de la Liceul ”Eminescu” din Bârlad i s-a făcut rău la prima probă a Bacalaureatului

de Mihaela NICULESCU

Emoții mari ieri la bacalaureat. Unei eleve a Liceului “Mihai Eminescu” i s-a făcut rău și a fost direcționată către Vaslui pentru a susține proba scrisă la Limba și literatura română, în lotul de rezervă, așa cum prevede metodologia.

Frica de furcile caudine ale probei scrise la Limba și literatura română i-a făcut pe mulți candidați înscriși la prima probă a sesiunii din vară a examenului maturității să dea înapoi. Niciun elev care a dat examenul de bacalaureat în cele trei centre de examinare din Bârlad nu a fost surprins copiind.

Din cei 333 de elevi ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” (303 din această promoție și 30 din cele anterioare) câți s-au înscris, au absentat 10.

În cazul elevilor Liceului Tehnologic „Petru Rareș”, din cei 83 de absolvenți înscriși la Bac (70 din actuala promoție și 13 din cele anterioare) au lipsit 36.

Mai puțini absenți s-au înregistrat în rândul elevilor de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” înscriși la Bac, din cei 122 doar 15 nu au mai venit să susțină examenul.

La actuala sesiune a Bacalaureatului s-au înscris 169 de absolvenți de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” (149 din actuala promoție și 20 din cea anterioară), din care nu s-au prezentat opt. La proba scrisă de Limba și literatura română s-au înscris 195 de codreniști din actuala promoție si unul din cea anterioară și nu a lipsit niciunul la examen.

Dacă pentru unii absolvenți de clasa a XII-a ai liceelor din Bârlad subiectele la Limba și literatura română nu li s-au părut prea grele, pentru alții au fost de-a dreptul nimicitoare.

M-am descurcat oarecum. La primul punct am avut de făcut o analiză literară și la al doilea să definim o specie aparținând genului dramatic. La punctul 3 am avut de comentat la alegere între o poezie oarecare de Eminescu și alta de Arghezi. Aici m-am descurcat, mi-am ales poezia Luceafărul. Sincer nu m-am așteptat să ne pice poezie. Mi-am făcut calculul după barem și cred că voi trece cu aproape 6”, ne-a declarat o elevă a Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, imediat ce a ieșit din sală.

Elevii de la profilul Uman au avut, de asemenea, de comentat la punctul 3 tot o poezie, trebuind să identifice particularitățile de construcție ale unei creații poetice la alegere între Ion Barbu și Lucian Blaga. Majoritatea celor de la Filologie spun că subiectul trei a fost unul moderat ca dificultate, alții foarte ușor, însă unii spun că au întâmpinat probleme la primul subiect, la care au trebuit să argumenteze un text.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Județul Vaslui a primit 4,2 milioane de lei pentru programul “Cornul și laptele”

Județul Vaslui a primit 4,2 ...

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

%d blogeri au apreciat: