Google+
Home » Justitie » Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul celor trei fetițe care au ajuns la spital în comă alcoolică

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul celor trei fetițe care au ajuns la spital în comă alcoolică

“Sesizarea din oficiu vizează posibilă încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor și a prevederilor Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului”, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.

Trei minore, de opt, patru și respectiv trei ani din comuna Voinești au ajuns, pe 14 iunie, intoxicate cu alcool la Spitalul de Urgentă “Elena Beldiman” din Bârlad.

Un bărbat din satul Avrămești, comuna Voinești, a sunat la 112 și a anunțat că a găsit o fetiță inconștientă, pe uliță, lângă adăpătoarea pentru animale. Inițial, a crezut inițial că e decedată. Medicii ajunși la locul solicitării au constatat însă că aceasta era în comă alcoolică. Au stabilizat-o și au pornit către spitalul din Bârlad. Între timp, un alt apel la 112 anunța că și cele două surori mai mici, de 3 și 4 ani, aflate la domiciliu, erau somnolente și starea lor se degrada vizibil. Și ele prezentau semnele intoxicației cu alcool. Un alt echipaj a pornit către sat.

S-a stabilit că cele trei surori au mâncat vișine din sticla de țuică. De foame, au spus medicii de la Ambulanță care le-au preluat pe copile. Erau murdare și pline de păduchi și când și-au revenit au cerut mâncare, una dintre fete spunând că nu a mâncat de două zile. Îngroziți de mizeria în care trăiește familia respectivă, medicii au anunțat Protecția Copilului Vaslui.

Cele trei fete au fost scoase din familie și internate într-un centru social din Bârlad. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui, Irina Câmpeanu, în urma verificărilor făcute la familia copiilor au mai fost găsiți trei copii, care au fost, de asemenea, luați din familie. S-a decis ca toți cei șase frați să fie dați în plasament la asistenți maternali profesioniști. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: