Home / Administratie / Municipalitatea bârlădeană, frământată de grija patinoarului

Municipalitatea bârlădeană, frământată de grija patinoarului

de Mihaela NICULESCU

Este vară și caniculă, dar primarul Bârladului se gândește încă de pe acum la iubitorii patinajului, care, cel puțin din cele declarate de administratorul patinoarului de anul trecut, nu au fost chiar mulți.

Vineri, în ședința de consiliu, membrii legislativului local se vor putea pronunța asupra proiectului privind închirierea publică a unui teren în suprafață de 700 metri pătrați, aparținând domeniului public, în vederea amplasării unui patinoar a cărui activitate va fi administrată de chiriaș. În expunerea de motive se menționează că necesitatea și oportunitatea inițierii proiectului derivă din dorința cetățenilor și mai ales a copiilor de a putea practica activități specifice sezonului rece precum și faptul că în localitate nu există până în acest moment un patinoar cu caracter permanent.

În elaborarea acestui proiect de hotărâre, spune inițiatorul, s-au avut în vedere și facilitățile prevăzute în contract, anume asigurarea accesului zilnic gratuit al persoanelor sub 18 ani în intervalul 9 – 13.

Închirierea pietonalului din Piața Victoriei se va face prin licitație publică deschisă, cu strigarea ofertelor. Chiriașul va trebui să asigure instalarea unui patinoar cu toate dotările pentru a funcționa în condiții optime și să respecte anumite obligații, precum transportul patinoarului la Bârlad și retur la sfârșitul sezonului, montarea, punerea în funcțiune, exploatarea și demontarea patinoarului sunt și rămân în sarcina chiriașului, care va suporta toate cheltuielile aferente; asigurarea punerii în funcțiune, exploatarea și întreținerea patinoarului în condiții de siguranță cu personal specializat, instruirea dacă va fi cazul a personalului aparținând municipiului Bârlad, care desfășoară activități în zona patinoarului; asigurarea pe cheltuială proprie a salubrizării zilnice a zonei în care funcționează patinoarul, asigurarea unui număr minim de 100 perechi de patine pentru închiriere, etc.

Patinoarul va funcționa de luni până joi, între orele 9 – 22, iar de vineri până duminică și de sărbători între orele 9 – 23.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Populația ocupată civilă a județului Vaslui va fi peste trei ani de numai 123.300 persoane

Județul Vaslui se va clasa în următorii ani pe ...

Primăria Vaslui este pe urmele RADEF, pentru recuperarea impozitelor pe cinematografe

Primăria Vaslui face toate diligențele pentru recuperarea obligațiilor fiscale ...

Emoții, astăzi, în ședința de Consiliu Local. Va fi votat sau nu bugetul municipiului Bârlad?

Consilierii PSD au anunțat că nu vor vota bugetul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: