Home / Administratie / Păzea! Autoritățile Bârladului scot iarăși de la naftalină ”placa” despre ”investitorii de la Vergeze”, pe care o tot auzim de 15 ani încoace

Păzea! Autoritățile Bârladului scot iarăși de la naftalină ”placa” despre ”investitorii de la Vergeze”, pe care o tot auzim de 15 ani încoace

de Mihaela NICULESCU

Bârladul va fi vizitat, zilele acestea, de o delegație de la Vergeze (Franța), oraș înfrățit cu Bârladul încă din 2009, dar cu care se află în diverse tatonări încă din 2003. Oaspeții vor poposi la Bârlad săptămâna viitoare, între 3 și 8 iulie, și dacă anul trecut au fost însoțiți de viceprimarul Pierre Valette, anul acesta, delegația îl va avea în frunte chiar pe primarul Vergeze-ului, Rene Balana. Acesta a mai vizitat Bârladul și în 2003, împreună cu soția sa.

Oaspeții vor fi primiți la primărie, după care vor vizita Muzeul „Vasile Pârvan”, o mânăstire din județul nostru și vor face o vizită și în municipiul Iași, după cum și-au manifestat dorința. Poate că, anul acesta, delegația franceză va fi însoțită de mai mulți reprezentanți ai Primăriei, întrucât anul trecut francezii veniți în vizită la Bârlad au fost doar în compania profesorului Ioniță Chirilă, a purtătorului de cuvânt Constantin Nițuc și timp de două – trei ore în prezența câtorva reprezentanți ai CARP.

Cu toate că orașele Bârlad și Vergeze sunt înfrățite de 9 ani, iar oficialii se vizitează reciproc de 15, în afară de participarea gimnastelor noastre la concursul Grand Prix de Nîmes și de anualele schimburi de suveniruri între oficiali, relația de prietenie nu a dus la nimic concret. În ciuda faptului că fiecare deplasare este justificată public prin expresia ”atragere de investitori”. În fiecare an, fără excepție, delegația bârlădeană a fost condusă, de profesorul Ioniță Chirilă. Dacă o vreme prezența lui în delegație a fost motivată de faptul că era director al CSS Bârlad, ulterior nimeni nu a înțeles ce caută în Franța, de fiecare dată. E adevărat, o excursie anuală gratis în această țară nu strică nimănui.

Ori de câte ori consilierii locali bârlădeni s-au întors din Franța au spus că există idei bune acolo, care s-ar putea implementa și în Bârlad. Nu se știe însă care sunt acestea.

Pentru că au trecut doi ani de mandat și primarul Boroș nu a reușit să pună la dispoziția bârlădenilor nici măcar câteva zeci din cele 1.500 de locuri de muncă promise în campanie, edilul șef este hotărât să profite de prezența francezilor în orașul pe care îl conduce și să propună membrilor delegației franceze o colaborare în domeniul afacerilor. Se pare că este interesat să atragă investitori care să vină la Bârlad să pună pe picioare câteva afaceri și astfel să creeze locuri de muncă. Ar fi minunat dacă această înfrățire, dincolo de plimbări, s-ar concretiza și în ceva benefic pentru oraș și locuitorii lui. Numai că piedica cea mai mare în calea investitorilor, fie ei și francezi, nu o reprezintă fiscalitatea, ci infrastructura, mai ales cea din zona noastră, care este dezastruoasă.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vasluiul, al 15-lea județ din țară la atragerea fondurilor europene în anul 2018

5,22 milioane euro. Aceasta este ...

49 de UAT-uri din județul Vaslui vor primi bani la echilibrarea bugetelor locale

de Dănuț CIOBANU Repartizarea către ...

Noi reguli pentru comercianții vasluieni care vând produse din campaniile promoționale

Comercianții care rămân pe stoc ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: