Home / Justitie / (VIDEO) Copoiul și criza de nervi! Un polițist din Perieni, filmat în timp ce scuipa și lovea cu piciorul un localnic

(VIDEO) Copoiul și criza de nervi! Un polițist din Perieni, filmat în timp ce scuipa și lovea cu piciorul un localnic

de Daniel Micu

Un om al legii s-a ales cu dosar penal pentru lovire, după ce a fost filmat cu telefonul având un comportament nepotrivit pentru un polițist. E vorba de un incident petrecut săptămâna trecută, la o terasă din comuna Perieni, unde un agent de poliție aflat în timpul său liber a scuipat și lovit cu piciorul un localnic, care îl filma. Apropiații polițistului recunosc că gestul acestuia nu e unul potrivit, insă spun că tanărul a fost provocat de cel care îl filma și că a reacționat în consecință. Dosarul va fi instrumentat de Parchetul de pe langă Judecătoria Bârlad.

Bărbatul care a filmat toată scena este contrariat de modul cum a înțeles să acționeze polițistul. De la câteva cuvinte aruncate în glumă, omul a fost scuipat de agentul Costel Chiper, care nu s-a mulțumit cu atât. A văzut că este filmat, a lăsat berea pe o masă și s-a întors către cameramanul de ocazie. A lovit telefonul cu piciorul, insă omul a continuat să înregistreze până într-un punct în care, cel mai probabil, este lovit direct și filmarea se oprește.

“Nu m-am așteptat să reacționeze astfel! Este totuși, un polițist!”, a spus bărbatul. În sat, oamenii se feresc să vorbească despre cele întâmplate, dar admit că polițistul ar fi trebuit să fie mai cerebral și să dea dovadă de diplomație.

“Nu știu exact cum au stat lucrurile și de la ce s-au luat, insă polițistul e …polițist. Chiar dacă e în timpul liber. Dacă un om al legii reactionează așa când e provocat, ce să mai spui de un om simplu?! La ce să te aștepți?! Cred că a exagerat. Nu faci scandal cu oamenii care stau la o bere, ci încerci să aplanezi cu vorba bună. Nu m-am așteptat din partea lui să facă asta. Am văzut pe internet imaginile. Neplăcut. El e de aici din sat, dar e polițist în altă comună”, au spus localnicii.

Familia și apropiații lui Chiper îi găsesc circumstanțe atenuante.

“A fost provocat. Se vede clar pe filmare. Acum câțiva ani, i-a făcut dosar penal acestui om pentru că l-a prins la volan fără permis de conducere. Iar el nu a uitat. Și uitați la ce s-a ajuns! Nu vrem să comentăm mai mult! Băiatul e serios, își face treaba, are de a face cu fel de fel de oameni la orice pas. Lucrurile se vor lămuri până la urmă!”, au declarat aceștia.

Chiper este cercetat acum de superiori. “Imediat după apariția imaginilor în spațiul public, comanda Inspectoratului de Poliție Județean a dispus verificări. În cauză s a întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violențe. Cauza va fi declinată către Parchetul de pe langă Judecătoria Bârlad“, a conchis Bogdan Gheorghită, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Gata cu harababura! Conducerea Direcției ...

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

Gospodărie cuprinsă de flăcări în comuna Duda Epureni. O bucătărie de vară a ars complet, fără a exista victime

O gospodărie particulară din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: