Google+
Home » Administratie » Sărbătoarea Drapelului Național, ferită de privirile vasluienilor

Sărbătoarea Drapelului Național, ferită de privirile vasluienilor

Doar câțiva vasluieni au observat sărbătoarea Drapelului Național, din cauză că, fiind organizată în spatele brazilor din Piața Civică, a fost ferită de privirile oamenilor.

Ieri, vreme de aproape o oră, în centrul municipiului Vaslui, a fost celebrată Ziua Drapelului Național. Din păcate la manifestare au fost prezenți foarte puțini cetățeni ai orașului (vreo 20-30). Asta, probabil, din cauză că organizatorii acestei sărbători au stat după brazii înalți aflați în spatele scenei improvizate din Piața Civică, neluând în calcul, probabil, vizibilitatea evenimentului. Prin urmare vasluienii care au trecut ieri prin centrul orașului nu au observat manifestarea, dar au putut auzi, în boxe, cuvântările primarului Vasile Pavăl, vicepreședintelui Consiliului Județean(CJ) Vaslui, Vasile Mariciuc și pe cele ale subprefectului Mircea Gologan.

Fie ca ziua de astăzi să o marcăm în fiecare an ca zi a Drapelului. Fie ca un astfel de moment să avem în orice clipă. Să trăim românește. Simbolurile tricolorului și a imnului sunt două elemente care ne reprezintă pe noi, națiunea română. Mulțumesc că ați îngăduit a veni astăzi aici, să fim împreună și sper ca și în continuare să acționăm la fel, uniți, în jurul celor două simboluri, drapelul și imnul , a spus Vasile Pavăl, primarul Vasluiului.

Trebuie spus că la manifestare au participat (cu sau fără voia lor) câțiva salariați de la Primăria Vaslui și câțiva de la Consiliul Județean Vaslui, aflați, de altfel, în timpul programului de lucru.

Vicepreședintele CJ Vaslui, Vasile Mariciuc, a urmat după cuvântarea primarului: Dragi vasluieni, iubiți români, dați-mi voie să mă bucur astăzi alături de dumneavoastră de acest moment important pentru istoria noastră. O istorie românească ce nu este lipsită deloc de povești, iar istoria tricolorului este o asemenea poveste pentru că ne-a fost reazăm și ne-a însoțit de-a lungul istoriei încă din perioada dacilor. Sunt documente care vorbesc despre cele trei culori care constituie astăzi stindardul nostru național folosite de legiunile romane formate din daci. Drapelul este unul dintre simbolurile naționale care conferă identitate și dăinuire, continuitate românilor.

Tricolorul nu și-a pierdut prospețimea și alături de limba, alături de imnul național, ne-a asigurat existența noastră pe aceste meleaguri. Simbolistica culorilor este acceptată și una obișnuită și am să fac referire la culoarea albastră care semnifică aerul, puritatea blândețea și de aici legătura cu vița noastră creștină cu credința noastră creștină și implicit cu un alt simbol care ne-a fost sprijin în traversarea istoriei noastre tumultoase și anume crucea. Galbenul după cum știți, înseamnă bogăție, înseamnă dreptate, iar roșul pune accentul pe ceea ce spuneam mai înainte, pe continuitate, pe legătura cu trecutul nostru, cu forța și puterea strămoșească, sângele vărsat de strămoșii noștri care au apărat țara”.

După ce subprefectul Gologan a citit câteva cuvinte de pe o hârtie pe care o avea la el, a urmat sfințirea și înălțarea Drapelului Național. În încheiere, a urmat scoaterea Drapelului din Piața Civică, în pași de defilare. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: