Google+
Home » Justitie » Un complice la odioasa crimă comisă în Săptămâna Patimilor, la Voinești, prins după îndelungi căutări
Daniel Stoica

Un complice la odioasa crimă comisă în Săptămâna Patimilor, la Voinești, prins după îndelungi căutări

de Simona MIHĂILĂ

Daniel Stoica, tânărul de 28 de ani care a complotat la una dintre cele mai odioase crime din comuna Voinești, petrecută în primăvara lui 2016, când un bărbat de 46 de ani, proprietar de stână și comerciant de brânză, a fost ucis cu bestialitate, a fost depistat de polițiști, după ce fusese dat în urmărire națională.

Daniel Stoica

Ieri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Vaslui au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Bacău pe numele lui Daniel Stoica. Tânărul voineștean, care în 2016, în momentul comiterii crimei avea 26 de ani, a fost condamnat la 7 ani închisoare pentru complicitate la comiterea infracțiunii de omor. Ceilalți doi tovarăși ai săi întru nelegiuiri, Adrian Văsui și Anton Edison Tilici, au fost condamnați la 10, respectiv 12 ani de închisoare pentru omor, ei nemaipărăsind arestul după înfăptuirea crimei. În cazul lui Stoica, magistrații au considerat în urmă cu doi ani, că nu se impune măsura arestului preventiv, el fiind doar complice la crimă.

”Bărbatul a fost condus la Penitenciarul Vaslui, în vederea executării pedepsei dispuse de către instanța judecătorească”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

În aprilie 2016, chiar în Săptămâna Mare dinaintea Paștelui, întreaga comună Voinești a fost cutremurată de vestea că un gospodar din zonă, Felix Solomon, de

Adrian Vasui

46 de ani, proprietarul unei stâne a fost gasit fara suflare pe un drum laturalnic, ce leaga satul Avramesti de comuna Rachitoasa (Bacau). Omul plecase într-un sat din Rachitoasa spre a le plăti oamenilor de la care luase pășuni în arendă, partea de caș și de miei ce li se cuvenea pentru pământul arendat. La lăsarea serii, îngrijorată că bărbatul ei nu mai venea, soția lui Solomon l-a sunat pe telefonul mobil dar, în ciuda zecilor de apeluri, el nu a răspuns. Disperată a început să-și sune și cunoscuții din satul Putini. O femeie de aici i-a spus că l-a văzut în jurul orei 19 îndreptându-se spre Avrămești.

Soția lui a continuat să-l sune la telefon aproape toată noaptea. În jurul orei 5 dimineață, un prieten din satul Putini, acolo unde Felix Solomon fusese cu o zi înainte, a pornit să-l caute. El este cel care l-a găsit pe scurtătura dintre Putini și Răchitoasa. Polițiștii cred că bărbatul coborâse din autoturismul pe care îl conducea pentru a debloca drumul de niște bolovani, puși, cel mai probabil în mod intenționat de criminali.

Se pare ca, in ziua in care a plecat in Rachitoasa, Solomon ar fi avut un conflict cu cei trei criminali. Acestia se aflau pe un camp din apropiere, facand foc din

Edison Tilici

niste roti de cauciuc (o traditie a comunei Voinesti este de a aprinde focuri in Saptamana Mare). Cei trei ar fi descarcat cauciucurile si au lasat tractorul cu remorca in care le adusesera in drum. Felix Solomon a coborat din masina pe care o conducea si le-a cerit indivizilor sa mute tractorul din calea sa, pentru a putea trece. De aici ar fi izbucnit scandalul, cei trei fiind, se pare, in stare de ebrietate.

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: