Google+
Home » Social » Bârladul, izvor de talente: 14 elevi vor urca pe scena Festivalului „Mamaia Copiilor”

Bârladul, izvor de talente: 14 elevi vor urca pe scena Festivalului „Mamaia Copiilor”

de Mihaela NICULESCU

Primăria Bârlad va asigura din bugetul local bani pentru deplasarea a 14 elevi la Festivalul Național „Mamaia Copiilor”, care se va desfășura în perioada 7 – 14 iulie.

Asta, dacă vineri consilierii locali vor fi de acord cu alocarea sumei de 2.500 lei pentru transportul copiilor cu microbuzul la Mamaia. Profesorul Dragoș Gheorghiu, cel care îi pregătește pe cei 14 copii la canto, a declarat că din dorința de a nu apărea comentarii, cum s-a întâmplat în cazul deplasării altor copii la un festival de dans în Antalya, a decis ca în microbuzul pus la dispoziție de primărie să meargă doar concurenții care vor evolua în festival. Părinții copiilor vor merge fie cu mașina personală, fie cu trenul sau microbuzul, plătit din buzunarul lor.

Am discutat cu părinții și cu alți susținători ai copiilor care vor evolua în finala festivalului «Mamaia Copiilor». Le-am spus că vor trebui să se descurce singuri în privința transportului, iar în ceea ce privește cazarea și masa, acestea vor fi plătite de fiecare în parte, dar la prețuri mai mici, întrucât organizatorul festivalului le va acorda un discount. Prețul este rezonabil, mai ales că hotelul în care vor fi cazați se află la doi pași de plajă. Este pentru prima dată când organizatorii acestui festival național asigură concurenților cazarea și două mese pe zi gratuit. Asta spune multe despre grija pe care o acordă organizatorii acestui eveniment, pe care încearcă să îl reinventeze”, ne-a declarat Dragoș Gheorghiu.

În urma preselecției, din cei 30 de copii pregătiți de Dragoș Gheorghiu, 14 s-au calificat pentru finala festivalului „Mamaia Copiilor”, acesta fiind cel mai mare număr de participanți în rândul tuturor celorlalte instituții din țară care au reprezentanți în concurs. Tot ca noutate, 2018 este primul an în care talentații soliști pregătiți de Dragoș Gheorghiu vor evolua și la secțiunea Creație.

Dacă până acum am participat doar la «Interpretare», anul acesta, patru copii și adolescenți pe care îi pregătesc vor evolua la secțiunea «Creație». Trei dintre piese aparțin compozitorilor vasluieni Marcel Iorga și Felicia Niță, iar una este compoziția mea. Am încredințat-o elevei mele, Denisa Simion, în vârstă de 13 ani. Sunt câteva voci foarte bune în echipa mea și sunt convins că o să reușim și anul acesta să obținem un loc pe podium, dacă nu mai multe. Anul trecut am reușit la interpretare să obținem un loc doi și un loc trei”, a mai precizat Dragoș Gheorghiu.

Nici bine nu s-au întors de la un concurs de muzică de la Techirghiol și vineri noapte, copiii pregătiți de Dragoș Gheorghiu vor pleca spre Mamaia. De îndată ce vor reveni acasă, vor începe pregătirile pentru a putea participa la preselecția pentru Cerbul de Aur al copiilor, festival care se va organiza pentru prima dată la Brașov.

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: