Home / Invatamant / Emoții și controverse după examenul de ieri, de la Istorie sau Matematică

Emoții și controverse după examenul de ieri, de la Istorie sau Matematică

Liceenii au fost testați, ieri, la proba obligatorie a profilului, respectiv Istorie în cazul celor de la profilul uman și Matematică, pentru elevii de la profilul real.

Doar 2.446 de elevi, dintre cei 2.869 înscriși pentru examenul de Bacalaureat, s-au prezentat la proba obligatorie a profilului. Comparând cu numărul celor care s-au prezentat, luni, pentru testarea la Limba și Literatura Română (2.468), reiese că 22 elevi au abandonat înaintea probei de ieri.

Revenind la elevii care au învățat și au avut curajul să se prezinte la examen, putem spune fără doar și poate că , după ce au ieșit din sălile de clasă, s-au adunat în fața liceelor din Vaslui unde fie au încercat să rezolve problemele la matematică fie și-au dat cu părerea despre subiectele la istorie.

În fața Liceului „Emil Racoviță”, de pildă, cercurile de elevi se măreau pe măsură ce candidații ieșeau de la examen, iar din când în când se auzeau expresii de genul : „Mă.. dar era și un radical”, „Dădea -36 pe 4” , „Restul e –„ „Cât ți-a dat tangenta ?”.

Dar nu numai matematica le-a dat bătăi de cap absolvenților, o spune chiar un șef de promoție.

“Mi s-a părut mai greu față de cel de ieri. La subiectele pe baza textului nu am întâmpinat mari dificultăți, în schimb eseul destul de dificil, dar în același timp interesant, chiar dacă am avut nevoie de ceva timp pentru a mă concentra să găsesc răspunsurile. Din ce am observat unele subiecte au stârnit mici controverse, iar părerile sunt împărțite în ceea ce privește rezolvarea lor”, susține Adrian Dublea, șeful de promoție de la Liceul “Emil Racoviță” Vaslui.

În fața Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu aceeași atmosferă încărcată cu matematică și istorie.

Contează dacă nu am pus – . Adică știu că nu e tot aia, dar depunctează, nu ?”, a spus oarecum îngrijorată o elevă. Veselia unui elev, care a trecut cu brio testarea la matematică, i se putea citi pe chip după ce le-a spus colegilor „Mamă ce m-am panicat când am văzut primul exercițiu” . Dintr-un grup format din băieți mai gălăgioși se puteau auzi: „Era 0 și 0-a „ „Da nu trebuia să afli suma băăă „ „Cât ți-a dat tangenta?” „Y=0, da ?” „Nu m-a dus capul să desfac parantezele. Înseamnă că sunt prost”.

Raluca Popa, eleva care a absolvit cu media 10 Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu Vaslui a dat proba la istorie.

“Subiectele de la examenul de Bacalaureat, disciplina istorie, au vizat destul de multe cunostințe, iar fiecare subiect în parte s-a axat pe o parte diferita de materie, astfel facându-ne să trecem prin majoritatea lecțiilor. Sper să reusim cu totii să obtinem rezultatele dorite la examenele date, dar și la cele care vor urma. Mult succes în continuare tuturor! “, a spus Raluca.

Mâine, examenul de Bacalaureat continuă cu proba la alegere a profilului și specializării. (Cristian DIMA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

35 de elevi din Bârlad s-au calificat la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie. Doi au obținut nota 10!

de Mihaela NICULESCU Rezultate foarte bune, obținute de elevii ...

Un nou club ”Credo Impact”, inaugurat pe Valea Prutului pentru 30 de copii și adolescenți din Pogănești și Chersăcosu

Un nou club ”Credo Impact”, destinat copiilor și adolescenților, ...

Cel mai mare punctaj, la olimpiada de limbă și literatură română, a fost obținut de o elevă din Gârceni

Etapa locală a olimpiadei de limba și literatura română ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: