Google+
Home » Justitie » Închisoare cu executare pentru Urecheatul, individul care l-a scuipat și l-a lovit pe agentul de circulație Lucian Trandafir

Închisoare cu executare pentru Urecheatul, individul care l-a scuipat și l-a lovit pe agentul de circulație Lucian Trandafir

de Simona MIHĂILĂ

Un an și opt luni de închisoare cu executare – aceasta este pedeapsa pe care magistrații bârlădeni au decis să o dea lui Silviu Răzvan Tudorancea, individul care, având o alcoolemie de 1,80% alcool în sânge, l-a lovit și l-a scuipat pe polițistul Lucian Trandafir, de la Biroul Rutier Bârlad, după ce acesta a a avut ”tupeul” de a-l opri în trafic și a-i cere să se supună testului cu fiola.

Sentința a fost dată ieri, pentru mai multe infracțiuni: conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenta alcoolului, ultraj, tulburarea liniștii și ordinii publice, după un proces care a durat aproximativ trei luni, timp în care Tudorancea, cunoscut în Bârlad sub porecla Urecheatul, a stat în arest preventiv.

Pe 9 aprilie 2018, în timp ce agentul principal de poliție Lucian Costel Trandafir, din Biroului rutier Bârlad, se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în zona SC Confecții, l-a oprit în trafic pe Tudorancea, care se afla, beat criță, la volanul autoturismului său. Nu doar că era băut, dar Urecheatul nu s-a sfiit să realizeze și un live la volan, în timp ce trăgea dintr-o sticlă cu tărie.

Polițistul  i-a solicitat prezentarea documentelor personale și ale autoturismului, împrejurare în care inculpatul a devenit recalcitrant si agresiv verbal, proferând amenințări și folosind un limbaj jignitor și injurios la adresa persoanei vătămate.

”Conform probelor administrate, inculpatul Tudorancea a scuipat-o pe persoana vătămată, de mai multe ori, iar la un moment dat, astfel cum reiese din declarația persoanei vătămate, inculpatul a încercat sa forțeze portiera autoturismului proprietate personală, cu scopul de a sustrage controlului efectuat de organele de poliție”, se arată ân referatul întocmit de procurori.

Tudorancea a luat foc în momentul în care agentul de circulație i-a cerut să se supună testului cu fiola. În plus față de amenințări, jigniri și înjurături, l-a lovit cu cotul pe polițist, între umăr și bărbie.

Polițiștii au reușit să-l imobilizeze pe viteazul Tudorancea și să-l ducă la spital, pentru prelevarea probelor. Aici, Urecheatul a luat-o de la capăt cu înjurăturile și amenințările.

”Conform buletinului de analiză toxicologică alcoolemie numitul Tudorancea a prezentat o alcoolemie de 1,80% alcool în sânge la ora 23.55 și 1,65% alcool în sânge la ora 00.55”, se arată în referatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Pe lângă pedeapsa închisorii pe care i-au aplicat-o lui Răzvan Tudorancea, magistrații bârlădeni i-au interzis acestuia să conducă autoturisme timp de doi ani.

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: