Home / Administratie / Sărbătoarea Verii de la Bârlad, înlocuită cu Târgul de Sfântul Ilie. Iată când va fi organizat

Sărbătoarea Verii de la Bârlad, înlocuită cu Târgul de Sfântul Ilie. Iată când va fi organizat

de Simona MIHĂILĂ

Aceeași Mărie, cu altă pălărie. Sărbătoarea verii, eveniment care făcuse tradiție la Bârlad în ultimii 15 ani, fiind instituită în 2004, în primul mandat al ex-primarului Constantin Constantinescu, a fost desființată. Locul acesteia va fi luat de Târgul de Sfântul Ilie, al cărui primă ediție va fi organizată în acest an, în perioada 20 – 22 iulie, în așa fel încât să cuprindă și sărbătoarea creștină închinată Proorocului Ilie, marcată în calendarul ortodox, pe 21 iulie.

Noul târg va fi amenajat în partea de nord a parcării Pieței Sf. Ilie, precum și pe esplanada din fața Halei centrale. Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad, ne-a declarat că, la fel ca și celelalte evenimente publice desfășurate sub umbrela municipalității bârlădene, și acesta va fi ”predat” unei firme de organizat evenimente. Din fericire (și cu speranța că fericirea nu se va termina), alta decât cea care s-a ocupat de finalul Zilelor culturale ale Bârladului

”Firma Viobeti Comimpex SRL ne-a făcut o ofertă ce va fi analizată în ședința Consiliului Local de vineri, 29 iunie. Dacă și consilierii municipali vor fi de acord, urmează alocarea unui buget în limita sumei de 9.000 de lei, bani din care să achităm cheltuielile pentru utilități  (apă, canalizare, iluminat) și pentru materialele publicitate”, a precizat Constantin Nițuc.

Printre responsabilitățile firmei de evenimente se numără organizarea spectacolelor artistice din cele trei seri, plata artiștilor ce vor evolua pe scenă, recuzita aferentă spectacolelor..

Desigur, cheltuielile pe care firma le va face vor proveni din taxele pe care aceasta le va încasa de la comercianții ce vor dori să vândă sau să presteze servicii pe terenul destinat târgului.

Trebuie spus că de aceste taxe va depinde și succesul târgului. Dacă autoritățile vor scăpa din mână evenimentul, așa cum s-a întâmplat la Zilele culturale din luna mai, am putea asista iarăși la o jecmăneală în toată regula. Vom vedea dacă de această dată comercianții locali vor fi acceptați de organizator și dacă prețurile produselor nu vor întrece limita bunului-simț. Pentru cei mai mulți bârlădeni, a plăti o clătită cu 10 lei, o gogoașă cu 5 lei sau un Kurtos Kalacs cu 15 lei nu este chiar floare la ureche. De altfel, nici în stațiunile turistice consacrate din țară, asemenea prețuri nu sunt de acceptat, iar faptul că într-un oraș ca Bârladul unui organizator de evenimente care a avut exclusivitate pe exploatarea domeniului public i s-a permis să ia pielea de pe localnici, spune multe despre grija autorităților pentru bunăstarea celor care le plătesc lefurile.

About Simona Vasile

x

Check Also

Replică de la Bârlad, pentru noul ministru al Muncii

Atac la declarațiile  Violetei Alexandru, ...

Vasluienii sunt așteptați să își ridice biletele de tratament balnear

Vasluienii sunt așteptați la Casa ...

Invazia ciorilor în Vaslui a băgat în sperieți populația orașului

Mii de ciori au ”atacat” ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: