Google+
Home » Invatamant » Aproape 250 de elevi din județ au absentat la cea de a treia probă a Bacalaureatului

Aproape 250 de elevi din județ au absentat la cea de a treia probă a Bacalaureatului

Elevii de clasa a douăsprezecea au susținut, ieri, proba scrisă la alegere a profilului și specializării. În sălile de clasă ale liceelor s-au prezentat numai 2,515 elevi dintre cei 2.762 înscriși la această probă. Așadar, 247 de absolvenți au abandonat.

Spre deosebire de zilele precedente, elevii nu au mai stat în fața liceelor pentru a comenta sau rezolva subiectele, atitudinea generală fiind Gata am terminat, mă relaxez”. Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratului Școlar Județean Vaslui examenul s-a desfășurat fără incidente.

Pentru a fi promovat, absolventul trebuie să susțină toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, precum și toate probele scrise apoi și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea și media șase la probele scrise.

Absolvenții care au promovat toate clasele cu medii generale de minimum 9,5, iar la examenul de Bacalaureat au obținut media 10 primesc diplomă de merit.

Afișarea primelor rezultate se va face la centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro peste șase zile ( pe 4 iulie) până la ora 12. În aceeași zi se pot depune contestațiile, publicarea rezultatelor finale urmând a fi făcută pe 9 iulie. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: