Google+
Home » Administratie » Primarul Boroș simte tăișul sabiei sub care singur s-a așezat și strigă după ajutor

Primarul Boroș simte tăișul sabiei sub care singur s-a așezat și strigă după ajutor

de Simona MIHĂILĂ

Primarul avocat Dumitru Boroș a intrat în panică. În urma acțiunilor heirupiste pe care le-a orchestrat pentru a stopa construcția primului spital privat din Bârlad, forțându-i pe funcționarii primăriei să emită mai multe documente abuzive, ce încalcă flagrant legea, Boroș a realizat dimensiunea gafei pe care a făcut-o. Gafă care va atrage pierderi financiare importante pentru municipiul Bârlad, după ce firmele AXA OPTIC și HR Global Consult SRL au dat în judecată primăria pentru documentele abuzive emise.

Apărarea puternică a celor două firme și, mai ales după ce a văzut argumentele prezentate de aceasta în instanță, l-au făcut pe Boroș să-și dea seama că este limitat și că a intrat pe o fundătură.

În disperare de cauză, în ciuda pregătirii sale avocățești, astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Local, Boroș le va cere consilierilor să fie de acord ca primăria să angajeze un cabinet de avocatură care să reprezinte ”interesele municipiului Bârlad în dosarele civile înregistrate sau care urmează a fi înregistrate pe rolul instanțelor în contradictoriu cu SC AXA OPTIC SRL și HR Global Consult SRL”.

Și asta în condițiile în care Primăria Bârlad are în cadrul său un Serviciu Juridic-Contencios. Motivația principală a primarului este cel puțin comică: ”aceste dosare implică cunoștințe de specialitate în disciplina în construcții”.

Serios? Dar înainte de a semna acele documente (cerându-le și funcționarilor să semneze) care fac obiectul procesului nu s-a gândit primarul Boroș că i-ar trebui ”cunoștințe de specialitate în disciplina în construcții”?

Actele prin care a cerut imperios anularea autorizațiilor de construcție, anularea hotărârilor care au stat la baza acestor autorizații, adresele prin care solicită demolarea construcției, nu au fost emise în baza unor legi? Nu argumentele legislative și solidele ”cunoștințe de specialitate în disciplina în construcții” reprezintă motorul acestui imens conflict în spatele căruia Boroș pretinde că stau ”interesele orașului” și nu ale sale?

Și dacă nu a acționat amatoricește, dacă totul e limpede și legal, de ce se teme marele avocat Boroș? De ce are nevoie ca o casă de avocatură – plătită gras din bani publici – să-i explice instanței ce a fost în capul lui? Sau își imaginează că va găsi vreun avocat în țara asta care să inventeze vreo lege ce l-ar putea salva din acțiunile prostești în care s-a aruncat fără să gândească?

Mai mult, tot în expunerea de motive a proiectului pe care consilierii locali îl vor dezbate astăzi, primarul Boroș recunoaște senin că a târât orașul într-un război pe care l-ar putea pierde și chiar le pune asta în vedere consilierilor locali: ”Vă rog să aveți în vedere și pretențiile financiare ale societăților și impactul mare pe care ar putea să-l aibă rezultatul acestor dosare în cazul în care s-ar admite acțiunile formulate”.

Altfel spus, Consiliul Local Bârlad, pe care primarul Boroș nu a găsit necesar să-l consulte atunci când a decis, de capul lui, să poruncească sistarea lucrărilor de construcție a spitalului privat, anularea autorizațiilor, demolarea construcției etc., va fi făcut făcut responsabil în cazul în care instanța va da câștig de cauză firmei AXA OPTIC.

Așadar, viteazul Boroș a început să tremure deja în fața ”impactului pe care ar putea să-l aibă rezultatul acestor dosare” și, în disperare de cauză, încearcă să-și legitimeze abuzurile trăgând după el și Consiliul Local.

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: