Home / Sport / Puștii de la Moara Domnească au promovat în Liga a IV-a de fotbal încă din primul an de la înființarea echipei din localitate

Puștii de la Moara Domnească au promovat în Liga a IV-a de fotbal încă din primul an de la înființarea echipei din localitate

Se întâmplă lucruri frumoase în satul Moara Domnească din comuna Văleni. Cei de aici se bucură de fotbal, după ce echipa lor de tineri a reușit să promoveze în Liga a IV-a, grație victoriei din barajul cu Multim Perieni. Echipa pregătită de Cristi Bohan, cu o medie de vârstă de 19 ani, avea deja un avantaj liniștitor la pauză, când conducea cu 2 – 0. Entuziasmul lor a continuat însă și în partea secundă. Moara Domnească a mai marcat de trei ori și a primit doar un gol, pentru o victorie categorică, scor final 5 – 1. Rezultat care a adus promovarea în Liga a IV-a încă din primul an de la înființarea echipei de fotbal de la Moara Domnească.

Din echipa care a câștigat barajul pentru promovarea în Liga a IV-a fac parte Andrei Moldovianu (născut în 1996), Ionuț Mavrodin (1997), Narcis Fotache (1998), Ștefan Mogoș, Florin Ilie, Cosmin Macovei, Sebastian Brașoveanu, Alexandru Bohan, Alexandru Ispas,  Eduard Ponea (toți născuți în 1999), Răzvan Basarab, Gabriel Fîra (născuți în 2000),  și Robert Sîrbu (născut în 2002).

Moara Domnească a abordat în forță prima participare în Liga a V-a, în ciuda lipsei de experiență la acest nivel. A reușit astfel performanța de a fi neînvinsă în primele șase etape. A continuat să încânte spectatorii și să uimească adversarii, care n-au apucat să se dezmeticească din transa faptului că sunt surclasați de jucători mult mai tineri. Moara Domnească avea la sfârșitul sezonului regulat cea mai bună apărare (doar 19 goluri primite) din ambele serii ale Ligii a V-a. Nu a lăsat loc de așteptări nici pe faza ofensivă, reușind să marcheze de 33 de ori. Aceste cifre, posibile datorită unor băieți care și-au sacrificat timpul liber din dragostea fotbal și dorința de a oferi bucurii celor din localitate, au făcut ca Moara Domnească să termine sezonul regulat pe locul doi în Seria Est, reușind astfel calificarea în semifinalele Ligii a V-a. După cele 14 meciuri din prima parte a competiției Moara Domnească înregistrase opt victorii și patru egaluri și fusese învinsă doar de două ori.

Nu a reușit promovarea directă în Liga a IV-a, pe care i-a refuzat-o formația FC Vulturești, care a învins-o atât în tur, cât și în retur în semifinalele Ligii a V-a. Firesc, având în vedere faptul că acolo evoluează jucători mult mai experimentați, jucători cu ștate vechi la echipe cu pretenții și campioni ai Ligii a IV-a. Moara Domnească a condus totuși pe FC Vulturești de două ori în tur, la 1 – 0 și 2 – 1. A câștigat dreptul de a disputa barajul de promovare în Liga a IV-a în cel mai frumos mod cu putință. Cei de la Moara Domnească și-au demonstrat supremația în fața echipei care a terminat în fața lor în seria EST, după ce au câștigat cu 2 – 1 meciul învinselor din semifinalele Ligii a V-a. A fost a doua victorie în fața celor de la Victoria Muntenii de Jos, în fața căreia a cedat o singură dată. Moara Domnească a plătit tribut lipsei de experiență în prima confruntare dintre aceste echipe, când a pierdut cu 2 – 4, după ce la pauză era încă în meci, scor 1 – 2. Și-a luat revanșa însă în retur, când a învins cu 2 – 1 în deplasare.

Nimic din toate aceste lucruri frumoase nu s-ar fi întâmplat la Moara Domnească fără implicarea necondiționată a două persoane. A lui Cristi Bohan, președintele echipei, care s-a ocupat de tot ce înseamnă organizare pentru buna desfășurare a pregătirii echipei și participării ei în competițiile de fotbal din județ. Crucială a fost și contribuția lui Costel Linguraru, sprijin financiar de nădejde și nu numai.

Mă bucur foarte mult pentru băieți pentru că și-au dorit foarte mult să aibă realizări. Au jucat fiecare meci cu gândul de a învinge. Acești copii sunt foarte serioși, dar în același timp joacă din plăcere, o fac cu pasiune și datorită acestor lucruri rezultatele nu au întârziat să apară. Totul a pornit de la o promisiune pe care le-am făcut-o fiului meu și unui prieten bun de familie, amândoi elevi la Liceul cu Program Sportiv Vaslui. Am gândit acest proiect în jurul tinerilor pentru a asigura continuitatea lui și mergem în continuare cu acest principiu. Suntem în discuții cu doi băieți de 18 ani pentru a ne întări pentru sezonul următor. Unul dintre ei elev la Liceul cu Program Sportiv Vaslui, iar celălalt cu șapte meciuri jucate în Liga a 2-a pentru Mioveni”, a declarat pentru Est News Cristi Bohan, președintele echipei Moara Domnească.

Parteneriat cu o echipă din Italia

Costel Linguraru a asigurat o bună parte din finanțele necesare pentru transformarea în realitate a visului celor de la Moara de a avea o echipă de fotbal. A început prin a asigura echipament de joc și mingi. Au urmat multe astfel de acțiuni pe întreaga durată a sezonului. Recent a strâns bani pentru a face vestiare la Moara Domnească, cu ajutorul echipei italiene Spartak San Damiano.

Costel Linguraru locuiește de 18 ani în Italia, unde arbitrează și de asemenea face voluntariat. Este arbitru în Lega Nazionale Dilettanti, ultimul nivel înainte de serie D, al patrulea eșalon de fotbal din Italia. Recent a intermediat înfrățirea dintre Moara Domnească și echipa din localitatea unde locuiește în Italia, San Damiano, pentru care a și evoluat timp de șapte ani. Acesta a organizat împreună cu echipa italiană Spartak San Damiano două competiții în Italia, la nivel de copii și seniori, iar Moara Domnească le-a câștigat pe amândouă. Evenimentul a avut rolul de a strange fonduri pentru dezvoltarea proiectului de la Moara Domnească, suma strânsă fiind de 457 de euro. Invitați de onoare la eveniment au fost Vasile Mogoș, jucător în serie B la Ascoli și atleta paralimpică, Andreea Ionela Mogoș, care a cucerit în 2017 aurul la Cupa Mondială de scrimă cu echipa Italiei. Aceasta mai are în palmares și bronzul la Campionatul European din 2013.

Vreau să dau posibilitatea tineretului de la Moara Domnească de a avea un obiectiv, o direcție pozitivă. Degeaba au talent dacă nimeni nu le dă posibilitatea să demonstreze, se pierd așa. Vreau să pun umărul atât cât pot la dezvoltarea acestui sat. Susțin parțial financiar echipa, pentru că ne ajută și Primăria Văleni. Implicarea lui Cristi Bohan a fost însă ingredientul principal pentru acest succes. Mulțumesc președintelui de la ASD Spartak San Damiano, Francesco Anastasio, și reprezentatei comunei, Silvia Benotti, pentru sprijinul acordat”, ne-a declarat Costel Linguraru (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

Performanțele gimnastelor de la CSS Bârlad, răsplătite cu burse de performanță simbolice

Nouă gimnaste cu merite deosebite, de la Clubul Sportiv ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: