Home / Invatamant / Reacția conducerii ISJ Vaslui, în cazul unicat al elevei care a leșinat de două ori la Bacalaureat. Părinții fetei sunt vizați

Reacția conducerii ISJ Vaslui, în cazul unicat al elevei care a leșinat de două ori la Bacalaureat. Părinții fetei sunt vizați

Situația nemaiîntâlnită la nivelul județului Vaslui, în care o elevă a leșinat de două ori la Bacalaureat – luni, la proba de română, și miercuri, la cea de matematică – fiind solicitată Comisia specială de către părinții acesteia pentru ca fața să-și dea examenul chiar pe patul de spital, a atras critici din partea conducerii Inspectoratului Școal Județean (ISJ) Vaslui. Inspectorul general Gabriela Plăcintă consideră că părinții puteau preveni situația și a dat de înțeles că au forțat lucrurile, deoarece știau ce va urma.

Într-adevăr, este o situație mai specială, cu care nu ne-a mai confruntat până acum. Problema elevei era cunoscută la nivelul cabinetului medical al unității de învățământ unde a învățat în cei patru ani de liceu (Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” – n.r.). Ceea ce s-a întâmplat luni și miercuri, în timpul examenului, nu era ceva deosebit, din păcate, pentru adolescentă. Însă, părinții puteau să prevină situația, trebuiau să se gândească, să o ducă din timp la control medical, să se asigure că starea de sănătate a fiicei lor nu este așa precară”, a declarat, pentru Est News, Gabriela Plăcintă.

Șefa ISJ Vaslui crede că părinții elevei nu aveau niciun argument să solicite Comisia specială pentru a susține examenul direct pe patul de spital încă de la prima probă: ”Neavând un argument serios, clar, nu aveau niciun motiv să solicite comisia specială. Pentru aceasta, ar fi trebuit să prezinte documente medicale, pe care să le atașeze la cerere. Probabil, acesta a fost și motivul pentru care s-a prezentat în condiții normale la examen”.

A trei probă a Bacalaureatului, tot la spital

Ieri, eleva de la Liceul „Eminescu” a susținut proba scrisă la anatomie, în Spitalul „Elena Beldiman”, acolo unde a rămas internată, după ce miercuri a fost adusă cu ambulanța de la liceu, unde leșinase de emoție. Eleva a dat ieri proba, de la ora 9 și 5 minute, odată cu toți liceenii, și nu la ora 13, cum s-a întâmplat la primele două probe scrise.

Reprezentanții spitalului spun că i s-a pus la dispoziție o săliță în care funcționează de regulă cabinetul de kinetoterapie al secției Neurologie, în sală fiind instalate și camere de luat vederi. Pe timpul examenului eleva a fost supravegheată în sală de doi profesori și un altul a rămas pe hol.

Pentru eleva de 19 ani care a învățat la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, profilul Științele Naturii, bacalaureatul a fost o adevărată probă de foc, dar nu s-a dat bătută și a mers înainte pentru a putea să încheie liceul cu diplomă de bacalaureat.

Profesorii spun că fata a scris la toate probele destul de mult și îi doresc acesteia să poată trece cu bine de examenul maturității. (Mihaela NICULESCU, Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Elevii și studenții merituoși din Banca, sprijiniți de Primărie cu burse

Premieră, în rândul primăriilor din județul Vaslui! Peste o ...

In Memoriam C. D. Zeletin, la Academia Bârlădeană

Momente emoționante, duminică 1 Martie, la reuniunea lunară a ...

Mărțișoarele create de copiii de la CSC 2 au ajuns la sute de bârlădeni

Peste 500 de mărțișoare au fost confecționate și valorificate, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: