Google+
Home » Sport » Trei rugbyști bârlădeni dispută mâine a doua etapă a Campionatului European de rugby în șapte

Trei rugbyști bârlădeni dispută mâine a doua etapă a Campionatului European de rugby în șapte

Rugbyștii bârlădeni Vlăduț Zaharia (Timișoara Saracens), Alexandru Țiglă (CSM Știința Baia Mare) și Daniel Boicu (component al Centrului Național Olimpic de Pregătire pentru Tineret) sunt în lotul Echipei Naționale de rugby în șapte a României. Bârlădenii vor înfrunta astăzi, în grupa A, pe omologii lor din Letonia (ora 09:00), Luxemburg (ora 11:45) și Ucraina (ora 14:30). În fazele superioare ale competiției Zaharia, Țiglă și Boicu ar putea da peste Lituania, Danemarca, Croatia, Ungaria, Belgia, Israel, Bulgaria și Cipru.

Echipa Națională de rugby în 7 a României a câștigat prima etapă a Men’s Sevens Trophy, la Zagreb cu ajutorul a trei bârlădeni. A fost 31 – 26 pentru România în fața Lituaniei, după un eseu marcat în prelungiri. Vlăduț Zaharia și Alexandru Țiglă au fost convocați și atunci, când pentru România a mai evoluat și Alexandru Bucur.

„Obiectivul României 7’s din acest an este calificarea pentru Grand Prix Series, implicit câștigarea Campionatului European la care participăm. Am pregătit etapa a doua a competiției, de la Siaulai, pornind practic de la zero, fără să luăm nimic de-a gata, fără să ne gândim prea mult la faptul că am câștigat prima etapă, pentru că teoretic noi nu am câștigat nimic încă, mai avem până ne vom îndeplini obiectivul. Au fost zile cu antrenamente grele, dificile, chiar și cu antrenamente mai puțin reușite, însă majoritatea acestora au fost antrenamente bune în care am reușit să ne atingem obiectivele. Jucătorii merg la acest turneu fiind pregătiți pentru toate situațiile, pentru că dacă la primul nimeni nu ne dădea vreo șansă, acum cred că percepția în ceea ce ne privește s-a schimbat un pic, toate echipele vor fi mult mai atente când vor juca cu noi. A fost trist pentru că unii dintre băieții care au fost în prima etapă nu au mai putut veni din cauza unor probleme medicale sau personale, însă jucătorii noi care ni s-au alăturat au adus mult entuziasm și multă energie grupului. Mergem mult mai bine pregătiți la această etapă pentru că am făcut și analize video ale meciurilor viitoarelor noastre adversare din grupă, în plus am reușit să facem antrenamente specifice de sevens. Băieții sunt cu picioarele pe pământ, nimeni nu merge acolo din postura de câștigători ai primei etape, ce a fost la Zagreb e deja istorie. Eu cred că staff-ul a reușit să transmită foarte bine o atitudine echilibrată jucătorilor, pentru că dacă acorzi o importantă prea mare faptului că ai făcut un prim pas bun și ai câștigat o etapă, îți poți pierde concentrarea pe obiectivul principal. Willie Moala este un tip cu picioarele pe pământ, iar în aceste zile de pregătire atitudinea generală a fost de mândrie, de încredere, dar zero aroganță. Băieții știu că trebuie să muncească mai mult, trebuie să fie mai buni decât au fost în prima etapă și să elimine din greșelile de joc pe care le-au făcut acolo”, a declarat Danie de Villiers, director tehnic România 7’s.

În urma stagiului de 10 zile ce a avut loc la București, staff-ul tehnic a ales 12 jucători ce vor reprezenta România. Cei 12 jucători provin de la șapte cluburi și CNOPT, căpitanul urmând să fie Stephen Hihetah.

Lotul selectat pentru etapa a doua a Men 7’s Trophy:

Timișoara Saracens: Vlăduț Zaharia,

CSA Steaua: Dennis Perju, Ionel Melinte, Florin Surugiu

CSM București: Cătălin Prunaru, Marian Ispir

CSM Știința Baia Mare: Alexandru Țiglă, Ionuț Botezatu

CS Dinamo: Valentin Ivan

CNOPT: Daniel Boicu

Franța: Julien Onutu

Hull Rugby (Anglia): Stephen Hihetah (cpt)

STAFF: Danie De Villiers – director tehnic/antrenor principal, William Moala – antrenor secund, Daniel Carpo – antrenor secund, Marius Todosi – kinetoterapeut, Mihai Lazăr – manager. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: