Home / Administratie / Un cartier întreg din centrul Bârladului, la cheremul unor huligani beți și drogați, pe care Primăria, Poliția și Jandarmeria nu-i văd niciodată

Un cartier întreg din centrul Bârladului, la cheremul unor huligani beți și drogați, pe care Primăria, Poliția și Jandarmeria nu-i văd niciodată

de Paul ALEXA

Locuitorii blocurilor din zona Muzeului ”Vasile Pârvan” și a Casei Sturza au ajuns la capătul răbdării. Atitudinea indiferentă a autorităților – Primăria Bârlad, Jandarmeria, Poliția Locală, Poliția municipală și chiar Instituția Prefectului Vaslui, care cunoaște situația – față de acțiunile huliganice ce se petrec aproape seară de seară în acest cartier central al Bârladului, i-a adus la exasperare.

Oamenii s-au săturat să strige după ajutor. Niciuna dintre structurile statului, obligate să vegheze ca populația să trăiască în liniște și fără teamă, nu ridică un deget pentru a elimina odată pentru totdeauna găștile ce terorizează cartierul.

Ieri, un grup de câteva zeci de locuitori din zonă, au trimis autorităților de la București un memoriu, ca o ultimă soluție de a atrage atenția asupra terorii la care sunt supuși de niște derbedei, mulți dintre ei infractori dovediți sau cu dosare de cercetare penală, recidiviști cunoscuți pentru beții crunte, acțiuni de distrugere a bunurilor publice, consum de droguri, tâlhării sau bătăi.

”Un grup de cetățeni ai municipiului Bârlad care locuiesc în zona Casa Sturdza, str. Vasile Pârvan nr. 4 , din care fac parte tineri căsătoriți, copii, bătrâni și alte categorii de vârstă și sociale și care din motive lesne de înțeles nu își deconspiră numele (pentru că au mai existat cazuri de repercusiuni din partea unor indivizi asupra celor care au curajul să ridice capul) vă trimit această petiție dumneavoastră și presei pentru a ne ajuta în următoarea problemă”, așa își încep scrisoarea oamenii disperați.

”În fiecare an, din ziua în care începe ca vremea să se încălzească, apar găști formate din indivizi – unii nou-veniți în zonă, alții sunt fețe cunoscute-care încep să se ocupe cu diferite activități ilegale sau cu tulburarea liniștii publice. În fiecare zi și spre noaptea târziu se adună în fața blocului D3, precum și la colțul gardului Casei Sturza, spre magazinul Zamora, indivizi care consumă permanent alcool și substanțe etnobotanice. Sticlele goale, cutiile de băutură și alte ambalaje sunt aruncate în curtea muzeului sau după blocul D3 și chiar în mijlocul drumului. Vorbesc urât, înjură, se iau de oamenii care trec pe acolo, de copii, de bătrâni, de femei. Fac gălăgie, urlă, tulburându-ne liniștea și confortul. Nimeni nu are curajul să le spună ceva. Poliția locală, Poliția municipală și echipajele de jandarmi trec rar prin zonă, iar atunci când se întâmplă să treacă, nu iau nicio măsură. Nu le adresează huliganilor niciun cuvânt, iar de amenzi nici nu poate fi vorba”, mai spun semnatarii memoriului.

”Rufe furate de pe sârme, mașini zgâriate, cauciucuri tăiate”

În scrisoarea adresată autorităților, sunt menționate și numele membrilor acestor găști, despre care oamenii spun că nu se limitează doar la faptele mai sus menționate, ci și la acțiuni huliganice: ”De când au început sa se adune, au început și problemele în zonă: rufe furate de pe sârme, mașini zgâriate, cauciucuri tăiate. Nu se poate ca o zona super centrala, aflată în imediata vecinătate a unui perimetru cultural (muzeu, teatru) să fie la cheremul acestor indivizi, din cauza cărora nu se poate circula în siguranță și dormi în liniște”.

În finalul scrisorii, oamenii le reamintesc jandarmilor și polițiștilor motivul pentru care au îmbrăcat uniforma și pentru care sunt plătiți: ”Cum spune prezentarea jandarmeriei? Că <este instituția specializată a statului, cu statut militar, componentă a Ministerului Administrației și Internelor, care exercită, în condițiile legii, atribuțiile ce îi revin cu privire la apărarea ordinii și liniștii publice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a proprietății publice și private, la prevenirea și descoperirea infracțiunilor și a altor încălcări ale legilor în vigoare>! Rugam, așadar Poliția și Jandarmeria să își facă datoria”.

About Simona Vasile

x

Check Also

Tone de apă și suc, donate Spitalului Județean Vaslui de Crucea Roșie

Tone de apă și suc produs de una dintre ...

Bătrânii și persoanele izolate la domiciliu, ajutate cu alimente de către Episcopia Hușilor

Bătrânii care nu se pot deplasa și persoanele izolate ...

Două fete dispărute dintr-un centru din Bârlad al Protecției Copilului, găsite hoinărind prin Tecuci

Două fete de 13 și 16 ani, aflate în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: