Google+
Home » Sport » Avem trei campioni naționali la Juniori I

Avem trei campioni naționali la Juniori I

Sportivi de la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui și Viitorul Vaslui au reușit iar prestații deosebite, de această dată la etapa finală a Campionatului Național de Atletism pentru Juniori 1. Au urcat pe podium la Pitești de șase ori, patru dintre medaliile cucerite fiind de aur, una de argint și una de bronz.

Performera județului a fost Cristina Valentina Balaur, pregătită la Liceul cu Program Sportiv Vaslui de profesoarele Viorica Pintilie și Elena Bogos, care este dublă campioană națională la juniori 1. Una dintre medaliile de aur a fost obținută la proba de 1.500 metri, pe care a terminat-o prima, cu timpul de 4:35.71 minute, la o distanță confortabilă de ocupanta locului doi, care a avut nevoie de 4:38.11 minute pentru a trece linia de sosire. Cea de-a doua medalie de aur cucerită de Cristina Balaur a fost la proba de 3.000 de metri, pe care a terminat-o în 9:55.62 minute. Și aici vasluianca a lăsat-o cu mult în spate pe principala contracandidată la prima poziție, care a avut nevoie de 10:11.09 minute pentru a trece linia de sosire. La această probă au mai participat două sportive de la LPS Vaslui: Elena Ciulei și Gabriela Buzdugan, care s-au clasat pe 9 și 10.

Andrei Mihăiță Micu, pregătit la CS Viitorul Vaslui de profesorul Laurențiu Maxim, a fost cel mai bun la proba de aruncare a ciocanului, pe care l-a trimis la 71.20 de metri. Succes răsunător, având în vedere că următorul clasat a reușit o aruncare de doar 66.40 metri. Este încă o confirmare a talentului de care dispune vasluianul, după ce acesta a luat luna trecută bronzul la Balcaniadă, cu o aruncare chiar mai slabă. Cosmin Cristian Boja, tot de la Viitorul Vaslui, a reușit și el o aruncare bună, de 51,78 metri, datorită căreia s-a clasat pe cinci.

Proba de 3.000 metri obstacole a fost de bun augur pentru cei de la CSS Bârlad. Aura Elena Blioju a cucerit aurul, după ce a trecut linia de sosire în 11:36.96 minute. Următoarea clasată a avut nevoie de 12:05.66 minute pentru a termina cursa. Raul Alexandru Vrabie a luat argintul la aceeași probă, cu timpul de 10:24.82 minute. Acesta nu a avut nicio șansă în fața primului clasat, cu o experiență mai vastă datorită celor trei ani în plus de antrenamente. Raul a mai concurat și la proba de 5.000 de metri, unde s-a clasat pe șapte, cu timpul de 16:29.53 minute.

Diana Ionela Vîrlan, de la LPS Vaslui, a luat bronzul la proba de 3.000 metri obstacole. Aceasta a terminat cursa în doar 12:09.11 minute, reușind să surclaseze sportive mai experimentate. Vasluianca a mai concurat la proba de 800 de metri, unde s-a clasat pe 13 din 20 de sportive, cu timpul de 2:30.58 minute.

Larisa Paraschiv Talpiș, de la CSS Bârlad, era cât pe ce să obțină o medalie la proba de 800 de metri. A terminat cursa în 2:14.48 de minute, în timp ce ultima clasată pe podium a avut nevoie de 2:13.67 minute. A făcut o cursă curajoasă și la proba de 400 de metri, unde a terminat a doua în seria ei. Din păcate a tras-o în jos nivelul slab al celorlalte sportive cu care a alergat. La general s-a clasat doar pe 17, datorită timpilor mai buni ai sportivelor obținut în celelalte serii.

Elena Ciulei, de la LPS Vaslui, a terminat pe șapte proba de 5.000 metri. Aceasta a fost trădată de lipsa de experiența, atletele care au depășit-o fiind cu până la cinci ani mai mari. La această probă au mai participat Izabela Spiridon și Gabriela Buzdugan (de la LPS Vaslui, locurile 10 și 11) și Alexandra Vamă (CSS Bârlad, locul 12). (George PROCA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: