Home / Administratie / Județul nostru a scăpat de furia naturii. Trei drumuri comunale și două poduri, afectate de torenți

Județul nostru a scăpat de furia naturii. Trei drumuri comunale și două poduri, afectate de torenți

Județul Vaslui nu a înregistrat viituri puternice sau avarii importante în urma ploilor torențiale de la sfârșitul săptămânii trecute, susțin reprezentanții Prefecturii, așa cum s-a întâmplat în toate județele învecinate, unde au existat inclusiv victime. Doar trei comune, respectiv Epureni, Pogana și Solești, au raportat unele probleme pe drumuri comunale sau poduri afectate de torenți, dar fără a afecta în mod direct populația sau accesul spre anumite comunități.

Populația județului și autoritățile pot răsufla ușurate după perioada de câteva zile în care a plouat semnificativ, în anumite zone și intervale chiar torențial. Spre deosebire de toate județele din jurul nostru, unde s-au înregistrat viituri, cu case inundate și chiar victime, în cele 81 de comune și cinci orașe de la noi nu au fost semnalate probleme deosebite. Până în cursul zilei de duminică doar trei comune raportaseră la Prefectură unele stricăciuni cauzate de torenții formați pe anumite pâraie sau pe marginea drumurilor. Astfel, autoritățile din Pogana au sesizat că un drum comunal și un pod din Măscurei au fost afectate de viitură, însă fără a fi întrerupt accesul populației și mașinilor în sat. Tot în aceeași localitate au fost inundate și trei gospodării, fără ca apa să intre în casele oamenilor.

În comuna Epureni, puhoaiele au distrus un drum comunal din Bursuci, precum și un pod din localitate. Nu îl ultimul rând, torenții au afectat și drumul comunal spre localitatea Boușori, din comuna Solești. Aici, apa a intrat efectiv pe sub asfaltul proaspăt turnat de către autorități, în anumite locuri acesta prăbușindu-se.

Analizând situația de la noi și uitându-ne și la ce a fost în județele din jur, putem spune că am trecut cu bine peste acest episod cu ploi însemnate cantitativ. Acum nu știm dacă nu există, de exemplu, și câmpuri sau culturi inundate. Situația este în dinamică, în funcție de ce ne raportează autoritățile locale din teritoriu”, ne-a declarat prefectul județului, Eduard Popica.

Cei mai bucuroși de ploile din ultimele zile sunt agricultorii, în special cei care au culturi de primăvară, respectiv porumb și floarea soarelui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

O mașină a Aquavas Bârlad, implicată într-o tamponare pe Bulevardul Epureanu

O șoferiță din Zorleni a ...

Deținuții încarcerați la Vaslui au sărbătorit cu elevi și profesori de liceu Ziua Educației în Penitenciare

Câteva sute de deținuți încarcerați ...

Trafic infernal în județ, soldat și cu accidente, din cauza pelerinajului spre Mitropolia Moldovei

Valorile de trafic au crescut ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: