Home / Administratie / Județul nostru a scăpat de furia naturii. Trei drumuri comunale și două poduri, afectate de torenți

Județul nostru a scăpat de furia naturii. Trei drumuri comunale și două poduri, afectate de torenți

Județul Vaslui nu a înregistrat viituri puternice sau avarii importante în urma ploilor torențiale de la sfârșitul săptămânii trecute, susțin reprezentanții Prefecturii, așa cum s-a întâmplat în toate județele învecinate, unde au existat inclusiv victime. Doar trei comune, respectiv Epureni, Pogana și Solești, au raportat unele probleme pe drumuri comunale sau poduri afectate de torenți, dar fără a afecta în mod direct populația sau accesul spre anumite comunități.

Populația județului și autoritățile pot răsufla ușurate după perioada de câteva zile în care a plouat semnificativ, în anumite zone și intervale chiar torențial. Spre deosebire de toate județele din jurul nostru, unde s-au înregistrat viituri, cu case inundate și chiar victime, în cele 81 de comune și cinci orașe de la noi nu au fost semnalate probleme deosebite. Până în cursul zilei de duminică doar trei comune raportaseră la Prefectură unele stricăciuni cauzate de torenții formați pe anumite pâraie sau pe marginea drumurilor. Astfel, autoritățile din Pogana au sesizat că un drum comunal și un pod din Măscurei au fost afectate de viitură, însă fără a fi întrerupt accesul populației și mașinilor în sat. Tot în aceeași localitate au fost inundate și trei gospodării, fără ca apa să intre în casele oamenilor.

În comuna Epureni, puhoaiele au distrus un drum comunal din Bursuci, precum și un pod din localitate. Nu îl ultimul rând, torenții au afectat și drumul comunal spre localitatea Boușori, din comuna Solești. Aici, apa a intrat efectiv pe sub asfaltul proaspăt turnat de către autorități, în anumite locuri acesta prăbușindu-se.

Analizând situația de la noi și uitându-ne și la ce a fost în județele din jur, putem spune că am trecut cu bine peste acest episod cu ploi însemnate cantitativ. Acum nu știm dacă nu există, de exemplu, și câmpuri sau culturi inundate. Situația este în dinamică, în funcție de ce ne raportează autoritățile locale din teritoriu”, ne-a declarat prefectul județului, Eduard Popica.

Cei mai bucuroși de ploile din ultimele zile sunt agricultorii, în special cei care au culturi de primăvară, respectiv porumb și floarea soarelui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Talentatul bârlădean Gino Abaza, baterist în trupa Lidiei Buble

Un vis împlinit! Gino Abaza, ...

Patinoarul din Parcul Copou Vaslui își deschide porțile sâmbătă. Intrarea va fi liberă pe durata întregului sezon

Patinoarul din Parcul Copou al ...

Primăria Vaslui a premiat sute de mici artiști și profesori de la școlile din oraș

Sute de elevi și profesori ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: