Google+
Home » Administratie » Primarul din Deleni, condamnat într-un dosar de corupție, eliberat din funcție de prefect

Primarul din Deleni, condamnat într-un dosar de corupție, eliberat din funcție de prefect

Primarul comunei Deleni, Vasile Zanfir, a fost eliberat din funcție de prefectul județului după ce, în urmă cu mai bine de o lună, a fost condamnat definitiv într-un dosar de corupție. Locul edilului PSD la conducerea primăriei este luat de către viceprimarul comunei, Doru Eșanu (PNL), urmând ca cei din Consiliul Local să împuternicească un alt viceprimar.

Seria eliberărilor din funcție a primarilor din județ condamnați definitiv continuă. După comunele Oșești și Voinești, este rândul celor din Delești să-și piardă primarul pe care l-au reales în funcție în iunie 2016. Și asta după ce social-democratul Vasile Zanfir a fost condamnat definitiv, pe 22 mai, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție. În acest dosar, au fost judecate mai multe persoane, după ce în realizarea proiectului având că obiect ”Alimentarea cu apă și amenajare poduri și podețe în localitățile Deleni, Zininca, Bulboacă” au fost comise mai multe infracțiuni privind executarea și plata unor lucrări, derulate în contextul perfectării unui contract între Primăria Deleni și o societate din Huși. Deși lucrările nu au fost conforme cu proiectul și nu au fost finalizate, au arătat procurorii în rechizitoriu, acestea au fost plătite, bugetul de stat fiind prejudiciat cu 4.000.000 de lei. Primarul Vasile Zamfir, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, susțin anchetatorii, a semnat ca bun de plată 17 facturi fiscale și tot atâtea ordine de plată. Ulterior, acestea au fost decontate, deși lucrările nu au fost conforme cu proiectul și nu au fost finalizate.

Chiar dacă și-a pierdut funcția și va trebui să plătească și daune materiale de peste 300.000 de lei, Zanfir se poate declara mulțumit că a scăpat de pușcărie, în condițiile în care, în primă instanță, fusese condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare. Fostul primar de Deleni va trebui să execute și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Odată cu eliberarea lui Vasile Zanfir din funcție printr-un ordin al prefectului, în fruntea Primăriei Deleni a fost numit cu delegație viceprimarul Doru Eșanu (PNL). În acest context, consilierii locali vor trebui să aleagă din rândul lor un alt consilier care să suplinească funcția de viceprimar rămasă liberă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: