Home / Sport / Bârlădenii au câștigat Campionatul European de rugby în 7 și au readus Echipa Națională în elita continentală

Bârlădenii au câștigat Campionatul European de rugby în 7 și au readus Echipa Națională în elita continentală

Bârlădenii Vlăduț Zaharia (Timișoara Saracens), Alexandru Țiglă (CSM Știința Baia Mare), Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare) și Daniel Boicu (component al Centrului Național Olimpic de Pregătire pentru Tineret) au pus umărul, prin evoluțiile solide avute la Campionatul European de Rugby în 7, la revenirea României în Grand Prix Series, după o pauză de trei ani.

Echipa națională de rugby în 7, cu bârlădenii Zaharia, Țiglă și Boicu pe teren, a câștigat și cea de-a doua etapă din cadrul Rugby Europe Men’s 7s, care s-a disputat la Siauliai (Lituania). A câștigat competiția, datorită faptului că terminase pe prima poziție și în runda anterioară, la Zagreb (Croația), cu Zaharia, Țiglă și Bucur în lot.

La Siauliai, în prima fază a competiției, cea a grupelor, România a întâlnit, în ordine Letonia, Luxemburg și Ucraina. Debutul a fost unul cu șase eseuri, dintre care patru transformate, adică un succes cu 28 – 0 în fața Letoniei, câte o dublă reușind Stephen Hihetah și Marian Ispir. Evoluția echipei noastre a fost una care nu a dat adversarei nicio șansă de a marca puncte. A urmat o înfrângere oarecum surprinzătoare în fața celor din Luxemburg, deși am condus în două rânduri. Pe final adversarii au revenit de la 22 – 14 în favoarea noastră. Ne-am impus însă în ultimul joc, cel cu Ucraina, după o prima repriză în care ne-am dat drumul la joc ceva mai greu, în dreptul României fiind până la urmă contabilizate cinci eseuri.

Cu locul secund ocupat în grupă, România a început ziua a doua din Lituania cu o partidă împotriva Israelului, contând pentru sferturile de finală. Cu încercările reușite de Stephen Hihetah și Ionel Melinte, ambele transformate de ultimul, ne-am distanțat la 12 – 0, însă Israelul a redus diferența. Marian Ispir a găsit din nou drumul către eseu și pe final, în ciuda cartonașelor galbene văzute de Dennis Perju și Ionuț Botezatu, soarta partidei nu a mai putut fi schimbată.

În semifinale România a reîntâlnit Letonia. A fost un joc fără istoric, dominat de echipa noastră, care a marcat șase eseuri, Ionel Melinte trecându-și în cont un hat-trick. De aceeași manieră ne-am impus și în finală, Belgia nereușind să facă față poftei de joc a unei echipe a României din care din nou la rampă a ieșit Ionel Melinte, autor și de această dată al unui hat-trick.

Țiglă a reușit un eseu și o transformare în partida cu Letonia, Zaharia a reușit un eseu și o transformare cu Luxemburg, un eseu cu Ucraina, un eseu cu Letonia și un eseu cu Belgia.

Prin victoriile din etapele de la Zagreb și Siauliai, România a acumulat 40 de puncte în clasamentul general, adică maxim posibil după o așteptare de trei ani, echipa națională de rugby în 7 revenind în elita continentală, Grand Prix Series. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

Bârladul a purtat noroc echipei CSM Știința Baia Mare, noua campioană a României la rugby

Finala SuperLigii CEC Bank la ...

Bârladul găzduiește finalele SuperLigii CEC Bank, în premieră. Bârlădenii vor putea urmări meciul de retragere al campionului Ovidiu Tonița

de Mihaela NICULESCU Bârladul va ...

%d blogeri au apreciat: