Google+
Home » Administratie » Consiliul Local Bârlad ajută doi elevi codreniști să participe la o tabără internațională în Canada

Consiliul Local Bârlad ajută doi elevi codreniști să participe la o tabără internațională în Canada

de Mihaela NICULESCU

Consilierii locali nu au rămas insensibili la performanța celor doi elevi codreniști care au câștigat un premiu important în cadrul competiției “Business Plan Challenge”. În ședința de Consiliu de vinerea trecută membrii legislativului local au votat alocarea din bugetul local a sumei de 1.000 de euro, respectiv 4.600 lei, pentru participarea premianților într-o tabără internațională în Canada.

Elevii, împreună cu profesoara coordonatoare, au fost prezenți la Primăria Bârlad pentru a da lămuriri consilierilor în cazul în care aceștia le-ar fi cerut. Nu a fost nevoie, dar viceprimarul orașului i-a invitat în sala de ședințe pentru a-i cunoaște și a-i felicita.

Echipa Traddis, formată din codreniștii Cosmin Sava, George Baciu si Daniel Toporaș, coordonați de profesoara lor Rodica Stoide, a primit din partea organizatorilor o bursă, din păcate doar pentru un singur elev și profesorul coordonator. Un elev s-a retras, iar ceilalți doi au hotărât să meargă împreună. Pentru acest lucru au încercat să atragă sponsori. Trei firme importante din țară și Bârlad le-au asigurat o jumătate din suma necesară de 3.000 de euro. Diferența a fost data de Consiliului Local, în valoare de 1.000 de euro.

La ora actuală, Cosmin și George au motive de bucurie pentru că, mai mult ca sigur, vor putea ajunge în luna august în Canada, la Ontario, în tabăra de pregătire pe teme de leadership și business. Mai au nevoie doar de 300 de euro, dar sunt încrezători că vor reuși să convingă și un alt sponsor pentru a strânge suma necesară deplasării în Canada.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: