Google+
Home » Administratie » Vom avea patinoar la Bârlad și la iarnă, dar cu ce preț!

Vom avea patinoar la Bârlad și la iarnă, dar cu ce preț!

Administrația din Bȃrlad pare că a rezolvat toate problemele care țin de condițiile de viață și de bunăstarea locuitorilor urbei! Altfel, nu se explică de ce un proiect care ține de divertismentul din sezonul rece ajunge în prima linie vara, și reușește să monopolizeze peste un sfert de oră din timpul alocat întȃlnirii lunare a aleșilor locali, cărora prioritățile reale din Bȃrlad ar trebui să le dea bătăi de cap, nu cum vor scrȃșni patinele pe gheață, la iarnă!

Gropile, asfaltul peticit, lipsa locurilor de parcare, haitele de cȃini maidanezi, lipsa canalizării în cartierele istorice ale Bȃrladului, lipsa investițiilor și a locurilor de muncă, toate aceste subiecte care încing, în fiecare zi, rețelele de socializare și discuțiile de la orice colț de stradă îi preocupă cu mult mai puțin pe aleșii bȃrlădeni decȃt patinoarul pe care vor aluneca, iarna viitoare, iubitorii de toate vȃrstele ai distracției pe gheață.

În cea mai recentă ședință de Consiliu Local, discuțiile pe marginea proiectului care se referă la ″închirierea prin licitație publică a unui teren în suprafață de 700mp, aparținând domeniului public al municipiului Bârlad, în vederea amplasării unui patinoar a cărui activitate va fi administrată de chiriaș″ au încins spiritele, de amorul artei. În final, deși au existat trei variante ale proiectului, consilierii au votat, în majoritate, tot propunerea inițială de la mapă, cea a primarului Boroș.

Asta înseamnă că, din decembrie 2018, toți copiii cu vȃrsta de pană la 18 ani (!) vor patina gratuit, între orele 9.00 – 13.00, iar, în schimb, Primăria se angajează să plătească utilitățile pentru agentul economic care va amenaja patinoarul din Bȃrlad. Cu alte cuvinte, primarul Boroș îi face un cadou nesperat, din banii de la bugetul local, firmei care va aduce patinele în oraș.

Nu contează că Primăria are de încasat cȃte 1 miliard de lei vechi de la fiecare dintre cele două societăți comerciale care au amenajat patinoarul din Grădina Publică și de pe platoul din centrul orașului, în 2016 și 2017. Nu contează nici că ″analizele făcute pȃnă acum nu scot în evidență că această activitate ar fi ceva rentabil pentru Primăria Bȃrlad″, după cum a declarat Dumitru Boroș. Important e ca bȃrlădenii vor avea un mijloc de divertisment asigurat de Sărbători, cu acces liber pentru copii, gratuitate propusă și oferită chiar de primar!

După ce au vorbit minute în șir despre creanțele acumulate de cele două firme, mare parte pentru energia electrică pe care instalația de răcire a consumat-o, despre posibilitatea de a amenaja un patinoar din fonduri proprii, creȃnd astfel și cȃteva locuri de muncă sezoniere, despre amendamentul formulat de consilierii PSD, care au propus ca plata utilităților să se facă pe jumătate, de comun acord, de către Primărie și de către agentul economic care va aduce gheața la Bȃrlad, consilierii au ridicat mȃna să voteze. Și au votat exact varianta care lasă bugetul local în pierdere!

Rămȃne de văzut ce firmă va beneficia la iarnă de banii bȃrlădenilor, pe care aleșii se grăbesc să-i facă pierduți din vistieria orașului, fără să chibzuiască la nevoile celor care i-au trimis să-i reprezinte în scaunele comode din Primărie. (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: