Home / Administratie / Domnitorul Ștefan cel Mare și actorul Constantin Tănase, omagiați de Primăria Vaslui

Domnitorul Ștefan cel Mare și actorul Constantin Tănase, omagiați de Primăria Vaslui

O parte dintre personalitățile care au marcat județul și, în special, municipiul Vaslui, sunt omagiate de autoritățile locale vasluiene prin o serie de manifestări culturale și artistice. În această săptămână, reprezentanții Primăriei Vaslui și-au îndreptat atenția spre domnitorul Ștefan cel Mare, omagiat luni, și ilustrul actor Constantin Tănase.

Manifestările de omagiere a celor mai emblematice figuri ale culturii naționale sunt susținute an de an de Primăria Vaslui, prin organizarea de acțiuni cu caracter educativ și cu implicarea unităților de învățământ vasluiene și adresate publicului larg. Astfel, cei 514 ani de la moartea domnitorului Ștefan cel Mare au fost marcați prin două evenimente culturale. Pe 1 iulie 2018, orchestra de muzică populară „Rapsodia Vasluiului” a susținut un spectacol folcloric pe scena Parcului Copou, prin invocarea figurii emblematice a marelui voievod. A doua zi, elevi ai Școlii gimnaziale „Ștefan cel Mare” au participat la Centrul Municipal pentru Promovare și Informare Turistică la un eveniment cu caracter educativ, cei mai implicați copii fiind premiați cu diplome și dulciuri. La finalul manifestării, participanții au depus flori la statuia lui Ștefan cel Mare din Centrul Civic al orașului, ca un omagiu adus personalității istorice a marelui domnitor.

Seria acestor acțiuni va fi continuată pe 5 iulie, când va fi omagiată imaginea lui Constantin Tănase, având în vedere că se împlinesc 138 de ani de la nașterea marelui actor. De această dată, colaboratorii Primăriei Vaslui la eveniment vor fi micii actori, elevi ai Școlii „Mihail Sadoveanu”, precum și membrii Cercului de creație literară și teatru din cadrul Palatului Copiilor. Scenetele puse în operă de către micuții artiștii se vor desfășura tot la sediul Centrului Municipal pentru Promovare și Informare Turistică, începând cu ora 10. Activitățile dedicate lui Constantin Tănase se vor finaliza la bustul actorului vasluian situat în fața Casei de Cultură. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

O șoferiță a leșinat după ce un copil a intrat cu bicicleta în mașina sa pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un copil de 7 ani ...

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: