Google+
Home » Administratie » Inspectorii APIA au început controalele în teren

Inspectorii APIA au început controalele în teren

Inspectorii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui au început, de ieri, controalele în teren, verificând la fața locului dacă informațiile din cererile de plată sunt conforme cu cele din teren.

Nu se știe care fermieri vor fi verificați, cert este că verificările pe teren se fac pe baza unui plan de eșantionare a fermierilor vasluieni, elaborat de APIA. Selectarea cererilor care urmează să fie verificate pe teren se face pe baza analizei de risc și a elementelor de reprezentativitate a cererilor de plată depuse.

Eșantionul de control este ales dintre fermierii ale căror solicitări de sprijin urmează a fi verificate din punct de vedere al suprafețelor declarate, cât și din punct de vedere al ecocondiționalității și al condițiilor de eligibilitate generale și specifice din legislația națională, al cerințelor de bază relevante măsurilor de dezvoltare rurală. Acesta este transmis de la nivel APIA central către APIA Vaslui, în vederea pregătirii dosarelor de control și a realizării graficului de executare a controalelor pe teren.

Potrivit APIA, controalele la fața locului vizează toate parcelele agricole pentru care se solicită plăți directe sau pentru care se solicită sprijin în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală și constă în măsurarea suprafețelor și verificarea condițiilor de eligibilitate generale, a cerințelor de bază relevante, a cerințelor specifice angajamentelor și altor obligații privind suprafața declarată de beneficiar în cadrul schemei de ajutor sau al măsurilor de sprijin solicitat. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: