Home / Administratie / Primăria Ivănești a inaugurat primul punct de lucru permanent din mediul rural al ISU Vaslui

Primăria Ivănești a inaugurat primul punct de lucru permanent din mediul rural al ISU Vaslui

Primăria Ivănești a inaugurat, luni, primul punct de lucru permanent din mediul rural al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, dotat cu spații de cazare moderne pentru pompieri și garaje atât pentru autospecială de intervenție cu apă și spumă cât și pentru o ambulanță SMURD. Prin investiția de 200.000 de lei, finanțată în totalitate de la bugetul local, se vor asigura servicii de urgență pentru șase comune din împrejurimi, pentru care timpii de intervenție se vor reduce cu cel puțin 20 de minute, ceea ce înseamnă salvarea de vieți și bunuri.

Moment inaugural la Primăria Ivănești, acolo unde Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui a deschis primul punct de lucru în mediul rural al unui detașament de pompieri. Acest lucru va presupune că o mașină modernă de intervenție cu apă și spumă va fi non-stop la dispoziția populației și agenților economici din zonă pentru situații de urgență. Desigur, se va face și permanență, prin rotație, cu un echipaj de pompieri pentru care autoritățile din Ivănești au realizat spații moderne de cazare.

După câțiva ani de străduință, am reușit să facem un modern și bine dotat spațiu de cazare pentru pompieri și un garaj pentru autospeciale, așa cum cer normativele. Pentru noi, administrația locală din Ivănești, a fost un efort bugetar substanțial, dar care considerăm că s-a meritat făcut, dacă este să ne gândim la salvarea de vieți și bunuri. Și asta pentru că, prin punctul de lucru de aici, se va scurta timpul de intervenție cu cel puțin 20 de minute pentru șase comune pe care le va deservi. De aceea, sperăm ca această investiție să fie apreciată atât de cetățenii de la noi din comună cât și din comunitățile învecinate”, ne-a declarat primarul comunei Ivănești, Vasile Novac.

Deocamdată, în punctul de lucru de la Ivănști va fi o autospecială de intervenție cu apă și spumă. Însă, autoritățile locale au promisiunea celor de la ISU Vaslui că, în viitorul apropiat, punctul va fi dotat și cu o ambulanță SMURD, cu care, de asemenea, se va asigura permanența pentru servicii medicale de urgență pe zona respectivă.

Punctul de lucru de la Ivănești al celor de la ISU a funcționat și în anii din urmă, însă doar în perioada 1 martie – 1 octombrie, având în vedere că nu se puteau asigura condițiile de cazare pentru pompieri. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, decis să reformeze instituția pe care o conduce

de Mihaela NICULESCU   Hotărât ...

Bovină salvată de pompieri, după ce a căzut într-un canal din Vaslui

O bovină căzută într-un canal ...

Fermierii din județul Vaslui intră și pe piața usturoiului din România

Deși în județul Vaslui nu ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: